Philips 37PFL5603

Har det meste

Philips har lagt seg til et litt mer futuristisk design enn de fleste andre. Uten å fornærme noen går tankene litt tilbake til en del dataskjermer jeg har testet i årenes løp.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Gadgetsfakta

Oppløsning: 1920x1080

HD: 1080p

Dynamisk Kontrast: 44000:1

Lysstyrke: 500cd/m2

Tilkoblinger: 3 x HDMI, 2 x SCART, komponent, kompositt, S-video

Ikke noe negativt i det, men det er en tanke man bør gjøre seg. Dette er ikke en TV som nødvendigvis passer inn over alt, den skal tross alt stå til det øvrige interiøret.

Når dette er sagt er den tynn og virker ikke spesielt dominerende i hjemmemiljøet og dette skal tross alt også telle en del når en TV-kjøpes inn, men den passer neppe spesielt godt inn sammen med norsk hyttetreverk.

Denne Philips TV-en har det aller meste du trenger når vi tenker på tilkoblinger. Den er riktignok ikke på samme nivå som Samsung, men det er spart på svært lite.

Den er utstyrt med tre HDMI-innganger noe som skulle klare seg for de aller fleste. I tillegg til dette har den selvfølgelig også komponent og kompositt i tillegg til s-video. Alle HDMI-inngangene støtter HDMI versjon 1.3 noe som er med på å gi deg blant annet bedre fargedybde i bildet.

På samme måte som hos Samsung er en av HDMI-inngangene plassert i sidevangen. Dette er svært praktisk i og med at stadig flere kameraer og ikke minst videokamera kommer med denne tilkoblingsmuligheten. Den er også utstyrt med en USB-port som sitter i samme sidevang. Denne kan brukes til MP3-musikk og ikke minst til bilder i JPEG-format.

Ingen PC-inngang

Det TV-en mangler er en tilkobling for PC. Du kan bruke tilkobling via HDMI, men vi er likevel av den formening at en dedikert PC-tilkobling hadde vært å foretrekke.

Bildeprosesseringen i denne TV-en er direkte imponerende. Dette merkes blant annet når vi kjører den opp med både DVD og med Blu-ray. Den håndterer selv de raskeste scener uten at du ender opp med bildeforstyrrelser eller at segmenter blir hengende.

Også når det gjelder håndtering av sortnivå og farger generelt bringer denne TV-en dette til nye høyder. Sortnivået er ikke like godt som hos Samsungs TV, men Philips ligger svært tett opptil.

Vi opplever at filmen hever seg betraktelig i innledningssekvensene sammenlignet med Panasonic. Detaljnivået som denne skjermen produserer er rett og slett langt bedre. Dette vises også ved at fargene i de senere sekvensene er utrolig skarpe og briljante.

Vanlige TV-signaler via kabel og parabol fremstår også som meget gode, selv om vi også her må konstatere at Samsung ligger et lite hakk foran også her. Vi opplever også noen antydninger til forstyrrelser som vi ikke klarte å bli kvitt uansett hvor mye vi justerte. Disse forstyrrelsene kommer stort sett i forbindelse med raske scener.

På lydsiden har den et fortrinn fremfor Samsung. Lyden har ikke det litt irriterende blikkbokspreget som Samsung hadde. Her er lyden fyldigere og ikke minst klarere. Du får ikke de svakhetene som flere av de andre TV-ene hadde på dette området.

Spesifikasjoner

Produsent Philips
Pris 7728

Konklusjon

Dette er en TV som også er i eliteserien sammen med Samsung. Det er svært lite å utsette på den med unntaket av lyden som vi var inne på. I tillegg var det noen forstyrrelser knyttet til avspilling av TV-signaler, men dette er såpass lite at de aller fleste ikke vil oppleve dette som noe problem i det hele tatt. Alt i alt en meget god TV som vi anbefaler sterkt.

Produsent: www.philips.no

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning