Logitech Pure-fi Dream:

Perfekt iPod-dokk for soverommet

Ser man det. Endelig en iPod-dokk som til og med jeg har bruk for.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Smart

+ stilig

- I dyreste laget

Foto: Slettes

Foto: Slettes

Gadgetsfakta

Antall alarmer: 2 stykker

Alarm: AM/FM, alarmtone, iPod-musikk

Batteribackup: Ja

Nettadapter: Modell kjempestor

Fjernkontroll: Ja, bakgrunnsbelyst

Fungerer med: Alle iPod-modeller med dokkingskontakt via universaladapter (medfølger). Og med første og tredje generasjonens iPod-spillere (og andre bærbare musikkspillere) via en 3,5 mm-tilkobling.

Pianolakk: Selvsagt

Klikk her for oppdaterte priser.

Selv om det fins flust av minimusikkspillere med en iPod tronende på toppen - eller i bunnen eller hvor det måtte være - har jeg aldri vært sugen på å kjøpe en selv. Jeg hører på min digitale musikksamling fra pc-en, via en forsterker og nygamle høyttalere i stedet.

Men lydmessig er Dream faktisk ganske brukbar. Naturlig nok høres musikken bedre ut på stereoanlegget, men for eksempel for lytting i et mindre rom er dette greit for mine behov.

LES OGSÅ: B&O må droppe mp3 og mobil

Lyden er klar og ren med en varm bass som er tydeligere enn man kanskje kunne tro med dette lille formatet. Dette kan man eventuelt justere ned i innstillingene om man ønsker det.

Fjernkontrollen har hurtigknapper for mine spillelister og er dessuten bakgrunnsbelyst. Men Logitechs dokk gjør mer enn å bare spille av musikken fra iPoden min. Den har innebygget radio og alarm også. To urgamle funksjoner som passer perfekt sammen, og som gjør at Dream er som skapt for soverommet.

Vanligvis bruker jeg mobilen som vekkerklokke, men mobilbatteriet har sviktet meg flere ganger og forårsaket en og annen forsovelse. Windows-telefoner må nemlig være slått på for at alarmen skal fungere.

Perfekt vekkerklokke

Med Dream og Nano på plass i soverommet kan jeg aldri skylde på batterikollaps om jeg kommer for sent til morgenmøtet - dokken er tilsluttet strømnettet - men heller ikke strømavbrudd fungerer som gyldig komme-for-sent-unnskyldning fra og med nå.

LES OGSÅ: iPhone-killer fra Nokia

Under dokken er det nemlig plassert en batteribackup som sørger for at alarmen alltid fungerer.

Jeg kan velge mellom et tradisjonelt, ganske fælt alarmsignal, radio eller musikk fra iPoden. Dream merker dessuten når jeg er i nærheten av den. Vink litt på oversiden, så lyser både kontroller og den lille skjermen opp. Bevegelsessensoren fungerer dessuten som en imaginær "snoozeknapp", så det holder å vifte litt med armene over Dream så stopper du alarmen. Det er både bra og dårlig.

LES OGSÅ: Er Sony Ericsson Xperia vedt 6000 kroner?

Egentlig hadde jeg nok helst trengt en gammeldags vekkerklokke, festet med tape i taket - slik Donald har på julaften - men samtidig er det veldig behagelig med en slik bare-sove-5-minutter-til vinking med armene. Lurer bare på hvor mange uker det tar før søvngjenger-Anders lærer seg å vifte bort alarmen uten å egentlig våkne?

www.logitech.no

Spesifikasjoner

Produsent Logitech
Pris 1399

Konklusjon

Brukbar dokk

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning