Panasonic TX37LZD85

Kjedelig

Dette er en meget tradisjonelt utseende TV fra Panasonic. Sammenlignet med Samsung og ikke minst Philips fremstår den som noe kjedelig i designet.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Gadgetsfakta

Oppløsning: 1920x1080

HD: 1080p

Dynamisk Kontrast: 10 000:1

Lysstyrke: 500cd/m2

Tilkoblinger: 3 x HDMI, 2 x SCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

I mange tilfeller kan dette sikkert være et alternativ for dem som ikke ønsker noe som er alt for utfordrende rent utseendemessig, men det kunne kanskje vær gjort noe mer spennende enn dette. Nå skal man ikke bedømme kun basert på utseende, så vi får la de andre faktorene med i betraktningen før dommen faller.

Tilkobling

Panasonic har tydeligvis like stor tro på folks behov for HDMI-tilkoblinger som det Samsung og Philips har. Også her finner du tre tilkoblinger av denne typen der den ene er montert i sidevangen. For øvrig er den helt på linje med de to andre med sine to SCART tilkoblinger, komponent, kompositt og s-video. I forhold til Philips gleder vi oss over at denne TV-en også har funnet plass til en dedikert PC-tilkobling. Dette teller positivt. Den har også et eget spor for SD-minnekort.

Bildekvalitet

Testfilmene vi kjørte på denne TV-en fungerte i all hovedsak godt, men det er en del kommentarer å knytte til dette. For det første har denne TV-en er funksjon for bildeskarphet. Dette er i og for seg greit, men denne kan ikke slås av. Dette er vi svært lite begeistret siden det hadde den effekten at bilde faktisk ikke ble så gode som de kunne blitt, særlig på kort avstand. Vi må nesten spørre oss hvorfor Panasonic ikke har en mulighet for å slå denne funksjonen av.

Fargene på sin side fremsto som rimelig gode. Vi synes hudfarger fikk litt preg av at man har ligget litt lenge i solariet, men dette skyldes ganske sikkert at TV-en i utgangspunktet har noe varme fargetoner. Dette kan man til en viss grad justere inn, men ikke helt.

Når vi testet vanlige digitale TV-signaler opplever vi noe støy i bildet som vi ikke helt klarte å bli kvitt. Panasonics bildeforbedringsteknologi gjør en rimelig god jobb, men det tenderer til å gjøre bildet litt vel kunstig glatt. Du ser rett og slett at det ikke er helt slik du forventet at det skulle bli. Vi skulle også gjerne sett at det var en justeringsfunksjon for baklyset slik at dette kunne stilles inn etter ønske.

På den positive siden skal det bemerkes at håndteringen av hurtige bildebevegelser er meget god. Det samme gjelder innsynsvinkelen på denne TV-en som virkelig er meget bra.

Spesifikasjoner

Produsent Panasonic
Pris 11029

Konklusjon

Det virker på meg som om Panasonic gjør en del ting som jeg gjerne skulle vært foruten. I alle fall vil jeg ta valget om en del av disse funksjonene skal være av eller på. For dem som liker at alle valg tas for dem, kan nok dette være en fornuftig TV, men jeg vil våge den påstanden at Panasonic rett og slett ikke lager gode nok TV-er til å overlate alt til teknologien.

et er en del justeringsvalg og metoder som fremdeles fungerer best når du kan gjøre dem selv. Likevel er dette langt fra en dårlig TV. Den vil ganske sikkert oppfylle svært manges krav til det de ønsker seg.

Produsent: www.panasonic.no

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning