Ny lydfjøl fra Samsung:

Test: Samsung HT-X810

HT-X810 er ifølge Samsung en elegant "lydbar" som leverer kraftfull lyd. Bbare så synd at det meste av kraften kommer gjennom en altfor stormannsgal subwoofer.

TRÅDLØS: HT-X810 kommer med trådløs subwoofer, synd at det kanskje er det eneste store plusset.

TRÅDLØS: HT-X810 kommer med trådløs subwoofer, synd at det kanskje er det eneste store plusset. Foto: Foto: Samsung

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Trådløs subwoofer

+ Ekstremt enkel både å sette opp og bruke

+ Absolutt alt i en boks.

- Subwooferen senker kvalitetsinntrykket

- Lyden overbeviser ikke verken på musikk eller film.

Spesifikasjoner: Samsung HT-X810

Total uteffekt: 300 Watt

Antall kanaler: 2.1

Surround: Virtuell 5.1

Formater: CD/CD-R/CD-RW/DVD/DVD±R/DVD±RW/MP3/WMA

JPEG-visning: Ja

DVD-Audio: Ja

Videoformater: DIVX/XVID/WMV

Oppkonvertering: Ja, (1080p)

Lydformater: DNSe/Dolby Digital/ Dolby Pro Logic II/DTS

Tilkoblinger: HDMI ut, USB, komponent ut, kompositt ut, stereo phono inn (RCA), optisk digital inn, FM antenne inn, hodetelefoner

Bluetooth: Ja

Veggfeste: Ja, hovedenheten

Laveste nettpris: 5.303 kr (papyrus.no)

Leverandør: samsung.no

HT-X810 er en "lydbar" som virker skreddersydd for å stå eller henge på veggen under en av Samsungs egne M-serie TV-er. Den lille listen på undersiden av enheten er kanskje det tydeligste tegnet på dette. Under en slik TV gjør den seg unektelig godt.

Over TV-en ser den derimot underlig ut, med buet underside og ikke minst fordi displayet er uleselig så fort du heiser enheten mer enn en halvmeter over gulvet. Da bør du stå for å få med deg mer enn den øverste delen!

Virker billig

Bortsett fra denne noe merkelige designfeilen har Samsung truffet ganske godt.

Slot-in DVD-spilleren er elegant skjult bak en liten motorisert luke og det touchbetjente panelet gjør sitt for å heve helhetsinntrykket.

Subwooferen ser også bra ut der den står borti hjørnet, pianolakkert og svart. Men nå er det nå engang sånn at enkelte ting ser bedre ut på avstand. Så også med denne subben. Den er overraskende lett, virker litt plastaktig og i det hele tatt litt "billig", pianolakk til tross.

LES OGSÅ:

Test av Creative Zen X-Fi

Test av iPod Nano

Trådløs fordel

Den har en egenskap som mang en lydfrik kanskje river seg i håret av, men jeg ser som et stort pluss - den er trådløs. Da blir det en kabel mindre å skjule. Dessuten kan den høyttaleren som er minst kresen på plassering, settes akkurat der du vil, så lenge det er en stikkontakt i nærheten.

Selve lydoverføringen til subwooferen foregår på 5,8 GHz-båndet og bør by på få interferensproblemer sammen med andre trådløse komponenter. En annen spennende sak er at HT-X810 støtter avspilling gjennom Bluetooth.

Du kan bruke "lydbaren" som et vanlig Bluetooth-headset og plutselig har for eksempel mobiltelefonen din fått seg en noe bedre høyttaler enn den innebygde. Lydkvaliteten vil da lide av at Bluetooth ikke er en optimal overføringsmetode for musikk, men praktisk og enkelt er det.

LES OGSÅ:

Test av iewSonic VX2262wm

Trådløst med godlyd

Spill av via mobilen

Lydkvaliteten lider faktisk litt uansett, Bluetooth eller ikke. Selv i et optimalt, helt firkantet og rektangulært rom blir "Virtual surround sound" lite annet enn noe Samsung må ha drømt om.

Når Yamaha med sine 21 "beamere" sliter med 5.1-gjengivelsen, blir det ikke så overraskende at HT-X810 ikke er i nærheten.

Noe forskjell fra vanlig stereomodus er det riktignok, men ikke mer enn at det tastetrykket som kreves for å skru på "Virtual surround" nesten blir litt i overkant anstrengende for så lite.

Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 5303

Konklusjon

HT-X810 og dens noe ivrige subwoofer skaper generelt mye trykk og punch, og selv om stemmene av en eller annen grunn faller litt gjennom på film, så er mellomtonen absolutt til stede og gjør en god jobb på nesten all musikk. Både Seal og Amy McDonald er godt og tydelig plassert i et lydbilde som mangler mye åpenhet. Lyden av glass som blir knust avslører en manglende sans for små detaljer. Alt i alt havner Samsung med dette anlegget, god design til tross, langt ut i ingenmannsland.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning