Test Jensen Scandinavia Media:Link 1054

Mye luft for pengene

Den ser ut som en vervepremie fra bokklubben, men er faktisk en helt grei nettradio.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God betjening via internett

+ enkle og oversiktlige menyer

- Skuffende lydkvalitet

Foto: gratis

Gadgetsfakta

FM: Nei

DAB: Nei

Nettradio: Ja

Fjernkontroll: Ja

Trådløst nett: 802.11 b/g

Podcast: Nei

WLAN: Ja

Antall radiokanaler: Ca. 11.000

Det første som slår en når man pakker ut Media:Link 1054, er den lave vekten. Her er det mye luft for pengene! Selve boksen er kanskje også litt stor, men den får plass på en gjennomsnittlig kjøkkenhylle.

Betjeningen går greit med den medfølgende fjernkontrollen, som brukes på SMS-måten for å legge inn nettverksnøkkelen. Menysystemet er logisk, og her dukker enheter på nettverket opp i hovedmenyen automatisk. Siden det bare er to valg i hovedmenyen fra før, «Internet Radio» og «Favorites», er dette en oversiktlig og fin måte å løse det på. Denne spilleren takler de vanligste musikkformatene, og skal få en pluss for at den også spiller høyoppløste formater som WMA lossless fra andre enheter på nettverket. Høyttalerne er naturligvis ikke gode nok til at det er noe poeng med høyoppløst lyd, men det betyr at du slipper å ha musikken i flere ulike formater på PC-en.

Lydkvaliteten er noe av det som da også trekker ned med denne spilleren. Den gir en hul lyd, og ved litt høyt volum blir det også en viss skrangling. Det er ikke enorm forskjell fra Pinell sin nettradio, men nok til at det merkes godt. Jensen har heller ikke lagt inn støtte for podcast, og du finner ingen FM-radio. Det første er et stort savn, FM-radio klarer man seg fint uten.

Betjeningen over internett er derimot veldig god. Ved å registrere deg på nett kan du også legge til egne nettradiostasjoner, som skulle mangle blant de drøyt 11.000 som er registrert hos vTuner. Dermed gjør det ikke noe at Media:Link 1054 har noen færre kanaler enn Pinell Supersound i utgangspunktet.

Spesifikasjoner

Produsent Jensen Scandinavia
Pris 1425

Konklusjon

Svak lydkvalitet og manglende tjenester - i tillegg til det kjipe utseendet - trekker helhetsinntrykket av denne spilleren noe ned.

Leverandør: www.jensenscandinavia.com

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning