Acoustica Mixcraft 4 - Hjemmestudio

Musikkstudio for hjemmebrukeren

De siste årene har det dukket opp mye programvare for dem som ønsker å jobbe med musikk på PC. Vi har sett nærmere på programpakken Mixcraft fra Acoustica.

Publisert

Kort sagt:

+ Mye for pengene

+ Enkelt

+ Har VST-støtte

- En manual i papirform hadde vært nyttig

I likhet med Steinberg Sequel, som vi har omtalt tidligere i HjemmePC, er Mixcraft et program som retter seg mot hjemmebrukere og nybegynnere innen musikkproduksjon på PC.

Lyder og effekter

Mixcraft er et flerspors opptaksverktøy, med støtte for både lydopptak og MIDI. Programmet leveres med et lite utvalg av softwareinstrumenter, som inkluderer piano, orgel og to synthesizere. Bortsett fra pianoene, har du her mulighet til å skru deg fram til de lydene du ønsker. Når det gjelder orgel, og spesielt piano, ligger nok disse kvalitetsmessig et stykke under det som finnes av software på markedet, men gode softwarepianoer koster gjerne mer enn det dobbelt av hele Mixcraft-pakken.

I tillegg finnes et bibliotek med lyder av alle typer instrumenter, organisert etter GM-standarden, noe som er positivt for deg som ønsker å spille av og jobbe med standard MIDI-filer. Mixcraft kommer også med en rekke effekter, slik som reverb, delay, flanger, distortion, samt verktøy som equalizer, kompressor og mange flere. I tillegg får du en gitarforsterker-simulator, slik at du kan plugge gitaren rett i lydkortet og skru deg fram til god lyd på PC-en.

VST-støtte

I motsetning til konkurrenten Steinberg Sequel, har Mixcraft støtte for «plug-ins» i form av VST eller DirectX. Det betyr at du kan benytte andre softwareinstrumenter, så vel som effekter, og da er det ikke lengre begrensende at Mixcraft-instrumentene ikke har tipp topp lyder. Å benytte andre VST-instrumenter fungerte både problemfritt og raskt. MIDI-data, for styring av softwareinstrumenter, kan selvsagt legges inn tone for tone i piano roll-vinduet, eller spilles inn direkte med et MIDI-keyboard.

I tillegg nevner vi at det følger med et bibliotek med «loops», altså korte innspillinger av både trommer og andre instrumenter, som du kan sette sammen og bruke i prosjektet.

For hvem?

Vi anser Acoustica Mixcraft for å være perfekt for de som vil komme i gang med å jobbe med musikk på PC og for dem som ønsker det «enkelt og greit», for dem som ønsker å prøve opptak av musikk for moro skyld eller for å lage podcast. Funksjonsmessig ligner Mixcraft mye på konkurrenten Sequel, men at Mixcraft er billigere enn Sequel, samtidig som den har støtte for VST-instrumenter gjør valget enkelt for mange.

Programmet kjører både på Windows XP og Vista, samt tidligere Windows-utgaver. En 30-dagers prøveversjon er mulig å laste ned fra produsentens nettsider: www.acoustica.com. En norsk versjon av programmet skal dessuten være klar i løpet av første kvartal 2009, altså ganske snart, ifølge den norske importøren.

Vi kunne ikke finne noe spesielt å sette fingeren på under testperioden. Programmet fremstår som en bra inngangsport til hobbybasert lydopptak og lydproduksjon på PC. Vi kan ikke annet enn å gi Mixcraft 5 av 6 i vår test, dette er rett og slett veldig mye for pengene!

Leverandør: Ibsen Studio (www.ibsenstudio.no)

Laveste nettpris: 755 kroner (www.belco.no)

Les også:

10 gleder i Windows 7

Finn slekta med Facebook-vri

Her finner du studentboligen

Spesifikasjoner

Produsent Ibsen Studio
Pris 755

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning