Pioneer KRP-600A

Monsterskjerm med toppkarakter

Den nyeste storskjermen fra Pioneer er ikke bare størst i klassen, men også klassens suverene ener.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Imponerende svartnivåer og fargegjengivelser

+ slankt og elegant panel

- Støtter ikke AVI-filer

- Satellittuneren er litt enkel

Med en egen mediabox sparer Pioneer seg fra å ha for mange tilkoblinger på selve skjermen.

Med en egen mediabox sparer Pioneer seg fra å ha for mange tilkoblinger på selve skjermen.

Gadgetsfakta

Signal: 1080p24

HDMI: 4 stk. (v1.3)

Component: 1 stk.

PC-inngang: 1 stk. D-SUB

Oppløsning: 1920 x 1080 piksler

Høyttalere: 2 x 18W

Dimensjoner: 146,5 x 87,6 x 6,4 cm

Vekt: 49,9 kg

Andre tilkoblinger: 3 stk. SCART, 1 stk. USB-inngang, 1 stk. Ethernet, DLNA-sertifisert, mulighet for PiP/PaP

Hvis du ikke har sett en av Pioneers plasma-TV-er i serien Kuro, kan det jo godt hende du lurer på hva i all verden dette maset med Kuro er.

Hvorfor kneler hardkokte og kresne hjemmekinoentusiaster i respekt for disse skjermene, som om verden ikke skulle sett en flatskjerm før? Det er jo bare en stor skjerm, eller hva?

Les også: Test av Slingmedia Slingbox Pro

Feil. Pioneer har på effektivt vis redefinert hva som er mulig i flatskjermenes verden med en rekke knallsterke TV-er - og har fått alle konkurrentene i industrien på nakken i forsøk på å overgå dem.

Denne giganten på 60 tommer bruker det nyeste niende generasjons glasset, og er den største, slankeste og sannsynligvis flotteste tv-en denne produsenten har laget til dags dato.

Den kommer med en separat medieboks med mulighet for tilkobling via Ethernet, et flunkende nytt brukergrensesnitt og en elegant fjernkontroll med metallutseende. Kort fortalt: Dette er skjermen for deg som er på jakt etter det råeste av det råe.

Les også: De beste 37-tommerne

Svart skjønnhet

Skjermen tilbyr full HD-oppløsning, 1920 x 1080 piksler, og alle de fire HDMI-inngangene (versjon 1.3) kan takle 1080p24 signaler. N

år skjermen leverer bilder via HDMI er kvaliteten stjerneklar - selv når du befinner deg bare noen centimeter unna. Jeg hadde aldri trodd det var mulig å pakke inn så mange detaljer i asfaltdekket i Disney Pixars film Cars på blu-ray.

Burde det ikke vært mulig å spore noen pikselstrukturer, litt tåke i fargespekteret eller noen andre former for bildestøy på denne avstanden? Tydeligvis ikke.

Om vi bare forholder oss bildekvaliteten, er det sortnivåene som virkelig skiller denne skjermen fra resten av flokken. Men like imponerende er KRP-600As gjengivelse av hvitnivåer - også disse er rene, klare og strålende.

Les også: Canon EOS 500D er lansert

Medieyndling

Medieboksen kobles til skjermen via en unik kabel, slik at man slipper et virvar av kabler koblet til skjermen. Med kun 64 mm bredde er denne monsterskjermen også både slank og elegant.

Et annet aspekt som er bemerkelsesverdig med KRP-600 er muligheten for å koble til en nettverkskabel og dermed knyttes til hjemmenettverket ditt, eller en medieserver, slik at bilde- og videofiler som MP3, WMA, MOV, MPEG og JPEG kan deles og vises på skjermen. Ingen mulighet for DivX eller Xvid her altså.

Det samme gjelder filer som vises via medieboksens USB-port.

Dette er en skjerm som helt åpenbart er utviklet med tanke på høydefinisjonsmateriale, så det er ikke overraskende at SD-materiale befinner seg noen hakk under Blu-ray og 1080p kvalitetsmessig.

I det minste gjør en smart fjernkontroll og et godt forbedret brukersnitt adgangen til tunerne lett som en lek.

Pioneers tilbakevending til et sett bestående av skjerm og separat medieboks leverer fleksibilitet i bøtter og spann - og nok til å tilfredsstille så vel de som bare ønsker å bruke forhåndsinnstillingene og til erfarne AV-fans som dette settet først og fremst tar sikte på.

Les også: Denne TV-en er bare 3 centimeter tykk

Spesifikasjoner

Produsent Pioneer
Pris 65000

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning