Test av Philips SoundBar HTS8150

Lydanlegget kona vil elske

Philips SoundBar er ikke som alle andre stereoanlegg. Det skal visst nok trylle med lyden, og flørte med designen. Dette er et lydanlegg selv damer vil snu seg etter.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Har du et stereoanlegg som skal byttes ut, så er det mange fristende nye designsystemer der ute. Felles for mange av disse er at form som regel er satt fremfor funksjon.

Les også: Tester av flatskjermer

Philips HTS8150 er en såkalt SoundBar som er tenkt å passe under dagens store flatskjermer.

Det er så godt som et komplett system, med CD/DVD, radio, innebygde forsterkere, inngang for USB relaterte lagringsenheter, og det følger med en egen dokkingstasjon for iPod.

Les også: Hvordan lage seg hjemmekino

Sistnevnte er koblet til systemet med en kabel, og kan således settes på et bord i nærheten.

Kablet løsning er det også til systemets basshøyttaler.

Færre kabler

Den er en anonym hvit boks som rett og slett bare skal plasseres der den høres best, men du har en begrensning på ca. fire meter, som er lengden på den medfølgende kabelen.

Denne kan heller ikke bare byttes i en fei, fordi det er en spesialkabel.

Dessuten, tilkoblinger til FM-antenne finnes i bassboksen, noe som er smart med tanke på antall kabler som skal opp til SoundBar'en som i de fleste tilfeller skal henge på veggen.

Les også: Test av designanlegg

Basshøyttaleren er for øvrig bestykket med et 6,5" element som etter forholdene jobber bra.

Systemet har ikke bare mulighet for å spille fra mange kilder, men det støtter også de aller fleste viktigste formatene, både når det gjelder lyd og bilde.

Systemet har en såkalt ambientlyd som skal etterligne ekte surroundlyd.

Det blir som om en person skal synge tostemt alene, noe jeg har tilgode å høre.

Stereo er best

Det beste er derfor å sette systemet i en ordinær 2-kanals modus, og nyte det som kommer ut på beste måte. Strengt tatt er det heller ikke all verden på denne måten heller, men det blir en avveining av den nevnte formen og funksjonen.

Er du ute etter best mulig lyd for pengene, så skal du velge noe annet. Er du veldig opptatt av design, og dette passer til nettopp din smak, så er det til å leve med.

Dersom kun utseendet er prioritert, så trå til om dette er din kopp med te. Da må du også finne deg i å bla opp 10 lapper for å få med deg den usedvanlig uhåndterbare esken med hjem. Ta med hjelp!

Les også: De beste kjøkken-PC-ene

Spesifikasjoner

Produsent Philips
Pris 9328

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning