Loopster

Ryddig, men treg

Loopster har et ryddig grensesnitt, men dårlig arbeidsflyt og treghet i programmet trekker ned.

FLYT: Dårlig arbeidsflyt trekker ned for Loopster.
FLYT: Dårlig arbeidsflyt trekker ned for Loopster.
Sist oppdatert

Spesifikasjoner: Loopster

  • Språk: Engelsk
  • Antall filmspor: 1
  • Antall lydspor: 1
  • Effekter, lyder, overganger og tekstplakater innebygd: Ja, noe
  • Beste kvalitet ut: -
  • Systemkrav: iOS 6 eller nyere. App optimalisert for iPhone 5.
  • Pris: 21 kroner

Grensesnittet på Loopster ligner på mange måter på en klassisk videoredigeringsprogramvare til PC: Her henter du innhold fra en rute øverst til venstre, forhåndsviser innholdet øverst til høyre og klippene til historien din legger du kronologisk nederst på en tidslinje. På tidslinjen finner du fire spor; et til film og bilder, et til lyd, et til overganger og et til teksting og plakater. Det er enkelt å importere flere klipp i en operasjon, men bilder og video må hentes i to separate omganger.

Arbeidsfly

Selve redigeringen i Loopster er grei nok, men arbeidsflyten er ikke den beste. Det blir litt mye fram og tilbake før man får til et ok resultat.

For eksempel er trim-funksjonen litt krøkkete å bruke, for her må du angi med minutter og sekunder for når du ønsker å starte/stoppe et klipp. Det betyr at man først må se klippet, se hvor mange sekunder ut i klippet man ønsker å starte/stoppe til og så skrive inn verdiene i en egen dialogboks som dukker opp når du dobbeltklikker et klipp.

På plussiden skal vi ta med at Loopster hadde en enkel og effektiv metode for å lage slow motion, noe som ofte kan være litt vanskelig å få til på en god måte.

Ulempen med Loppsters løsning er at lyden ikke henger med, men tas bort. Det gjøres selvfølgelig for å unngå at lyden går i sakte tempo, men dette er noe som Pinnacle Studio har fikset på en elegant måte. Loopster har også et hastighetsproblem. Den trenger ofte tid til å tenke og kan i ny og ne bruke lang tid på å «tenke» før vi igjen kan redigere i appen - uten at vi helt forstår hva den faktisk bruker tiden på. Loopster kan eksportere filmen din til Facebook. YouTube og Box.

Midt på treet

Loopster har mye bra i seg, men totalinntrykket gjør likevel at dette bare blir en karakter midt på skalaen. Det er flere ting som trekker ned, men det primære er at arbeidsflyten er for lite effektiv og at en del oppgaver tar unødvendig lang tid. Skal du lage en rask og enkel film vil du for eksempel kommer raskere i mål med iMovie og skal du skal du lage en litt avansert film kommer du lenger med Pinnacle Studio. Loopster kan være en ok start om du aldri tidligere har redigert en film, men også her tror vi flere av de andre redigeringsappene i denne testen vil være en smartere start.

Les også:

Super skjerm på Galaxy Tab S

Slik behandler du PC-batteriet

Bærbar PC med 4K-skjerm

FREM OG TILBAKE: Loopster har en del gode ting i seg, men arbeidsflyten er ikke den beste.
FREM OG TILBAKE: Loopster har en del gode ting i seg, men arbeidsflyten er ikke den beste.

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2014, og sist oppdatert 25/06 2017.

Les også