Panasonic HDC-SD9

Lett og lekkert

Med Panasonic HDC-SD9 beviser Panasonic at minnekortkameraene har blitt voksne.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Skarp høyoppløst video som skapt for flatskjermen din

+ lite og lett

+ god batteritid

- Noen små mangler på bildekvaliteten

Panasonic HDC-SD9

Spesifikasjoner

Oppløsning: 1080 x 1920 piksler

Skjermstørrelse: 2,7 tommer

Skjermoppløsning: 300.252 piksler

Lagringsmedium: SD-kort

Stillbilder: 2,1 megapiksler

Lysfølsomhet: 1 lux

Optisk zoom: 10x

Optisk bildestabilisator: Ja

Mål: 6,5 x 6,7 x 12,6 cm

Vekt: 275 gram

Minnkortkameraer har mange fordeler, slik som vekt, støy og strømforbruk. Bildekvaliteten har derimot vært litt ymse. Med inntoget av HD-kameraer synes vi dette har endret seg litt, og Panasonic har overbevist oss helt med SD9.

Kameraet har såkalt 3CCD, altså 3 bildebrikker som registrerer hver sin grunnfarge. Dermed skal fargegjengivelsen bli bedre enn hos kameraer som bare bruker en brikke. Kameraet har også 10x optisk zoom, optisk bildestabilisator og muligheten til å gjøre opptak med 5-kanals lyd.

LCD-skjermen på kameraet er 2,7 tommer stor og har en oppløsning på over 300.000 piksler, noe som hjelper når man skal se på video i Full HD.

Panasonic har ikke glemt brukervennligheten. Med «Shooting Guide» aktivert vil kameraet hele tiden tipse deg om hvilke funksjoner du bør bruke mens du filmer forskjellige motiver. Denne funksjonen kan du selvsagt også slå av om du foretrekker det.

Videokvaliteten er nesten upåklagelig. Noen av de første opptakene vi gjorde med kameraet gjorde vi i sterkt sollys. Å filme i sterkt sollys er ikke alltid optimalt for videokameraer, og ofte fører det til at fargene brenner ut. Det gjør det for så vidt også på SD9, men uten at det går ut over fargeintensiteten, noe som jo er positivt nok. Skarpheten er det lite å utsette på, mye takket være oppløsningen på 1080 x 1920 piksler. Har du bare brukt vanlige DV-kameraer før du prøver SD9 vil du helt sikkert få hakeslipp. Det er som å se et stillbilde bevege seg. Men alt er ikke helt perfekt her heller. Det er forholdsvis tydelige fargeforskyvninger i kontrastfylte områder, men uten at det blir veldig ødeleggende. Dette er uansett et problem som finnes på de fleste kameraer og bildekvaliteten på SD9 synes vi i det store og hele er veldig bra, og SD9 er et kamera som falt i smak hos oss.

Spesifikasjoner

Produsent Panasonic
Pris 5781

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning