Test: Toshiba 52Z3030 (52-tommer)

Lekker, men med svakheter

Toshiba er en av de store TV-produsentene. De er kanskje ikke like store her til lands som ellers i Europa, men Toshiba er definitivt blant dem som tradisjonelt lager topp produkter. Dette er en full HD TV og med andre ord 1080p.

Toshiba 52Z3030 er en pen TV og gir gode TV-bilder. Både på vanlige signaler og med HD-signaler.

Toshiba 52Z3030 er en pen TV og gir gode TV-bilder. Både på vanlige signaler og med HD-signaler.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pen

+ Gode bilder

+ Gode HD-bilder

- Lyd

- Innsynsvinkel

Fakta: Toshiba 52Z3030

Oppløsning: 1920x1080

HD: 1080p

Dynamisk kontrast: 14000:1

Lysstyrke: 500cd/m2

Tilkoblinger: 3xHDMI, 2xSCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

Lavest nettpris: 22.000 kr (deal.no)

Produsent: www.toshiba.no

Oppdaterte priser finner du i vår prisguide.

Uansett hvordan du vender på det, dette er en meget stor TV. den er rundt 1,3m bred og 85cm høy. Dette er en TV som ikke kan gjemmes bort, den blir naturlig et dominerende midtpunkt i stua. Den er laget i sedvanlig pianolakk så her er det bare å finne fram støvkluten. Uansett er den ganske pen å se på og den står ikke tilbake for noen rent utseendemessig.

TV-en har alle de tilkoblinger du kan ønske deg. Du finner tre HDMI-kontakter samt to Scart og komponent og kompositt. De som ikke har en forsterker med HDMI-muligheter vil nok kunne ønske seg en HDMI-kontakt ekstra i denne TV-en.

Bildekvalitet

Det er dette det dreier seg om når vi snakker om TV-er. De kan se så pene ut som de bare vil, men det hjelper lite hvis bildekvaliteten ikke klarer å henge med. Denne Toshiba-en har en liten svakhet når det gjelder sortnivå. Vi skulle svært gjerne sett at dette var noe bedre, men selv om Toshiba benytter et dynamisk baklys for at dette skal bli så bra som mulig henger den ikke helt med blant de beste på dette området. Det sorte har en tendens til å vaske litt ut mot grått.

Våre tester viser at denne TV-en klarer seg utmerket med vanlige TV-signaler. Vi testen den både med standard digital kabel og parabol. Dette fungerte svært bra og bildet du blir servert er meget godt. Med testsignaler i HD blir bildet enda bedre og fargegjengivelsen kommer virkelig til sin rett. Selvsagt med de bemerkninger vi har hatt når det gjelder sortnivå.

Vi testet denne TV-en også mot Blu-ray og benyttet samtidig anledningen til å se over standard DVD-er i samme slengen. Vanlig standardoppløste DVD-er fungerer meget godt. Bildet er klart og det er ikke antydninger til etterslep i bildet. Tv-en er med andre ord mer enn rask nok til å håndtere film. Dette gjelder også for filmer i Blu-ray. Vi benyttet Casino Royal som testfilm på Blu-ray. I og med at denne har åpningssekvens med mye sort gir dette en god pekepinn på hvordan TV-en håndterer dette. I tillegg kjørte vi den selvfølgelig gjennom at vanlig testregime med kalibrering og derpå følgende fargetester etc. Med unntak av våre merknader om sortnivået kommer Toshiba meget hederlig ut av disse testene.

På lydsiden skulle vi gjerne sett at den hadde vært noe bedre. Dette er TV-ens virkelig svake punkt. Nå er det vel likevel slik at de som kjøper en TV av denne størrelsen også velger å knytte den opp mot et flerkanals lydanlegg, men det er likevel verdt å nevne. Vi skulle også gjerne sett at innsynsvinkelen på denne TV-en kunne vært bedre.

TV-en vokser seg større og større. Flere og flere ser etter TV-er på over 50-tommer.

TV-en vokser seg større og større. Flere og flere ser etter TV-er på over 50-tommer. Foto: Slettes

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 22000

Konklusjon

Toshiba 52Z3030 er uten tvil en meget god TV. Den har likevel en del svakheter som det er viktig å få med seg. Er du en filmentusiast vil du nok legge merke til svakhetene i sortnivået og sammen med innsynsvinkelen er dette våre største ankepunkter mot denne TV-en. Denne TV-en finnes også i en variant på 57 tommer.

Oppdaterte priser på Toshiba 52Z3030 finner du her.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning