LG 47LG7000

LCD med fartsstriper

Den nye 47-tommeren fra LG overbeviser med stil og innovasjon.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Skarpe, rene, farkerike og naturlige bilder

+ Lekker design

+ Utmerkede muligheter for tilkoblinger og mye bra ekstra finesser

- Svartnivåer kunne vært bedre

- Sporadiske glipp i prosesseringen

LGs fartsstripeaktig kant er en iøynefallende designidè, men spørs om den faller i smak hos alle.

LGs fartsstripeaktig kant er en iøynefallende designidè, men spørs om den faller i smak hos alle.

Gadgetsfakta

Signal: 1080p24

Scart: 1 stk. RGB

HDMI: 4 stk. (v1.3)

Komponent: 1 stk.

PC-inngang: 1 stk. VGA

Oppløsning: 1920 x 1080 piksler

Lyd: Nicam stereo med pseudo surroundlyd

Dimensjoner: 114 x 76,5 x 12,9 cm

Vekt: 25,4kg

Egenskaper: XD Engine prosessor, TruMotion 100 Hz prosessor, støyreduksjonsrutiner, støtte for ISF-kalibrering, støtte for 5:5 25p pulldown, 1:1 pikselmodus, justering av baklys, wide colour gamut.

Vi lar oss ikke nødvendigvis imponere av gimmicker på LCD-skjermer lengre.

Med tiden har vi erfart at når produsentene er veldig ivrige til å hausse opp nye og fancye funksjoner, er det oftere regelen enn unntaket at dette er for å dekke over manglende kvalitet når det kommer til mer fundamentale ytelser.

Så når LG går ivrig ut og fremhever at 47LG7000 har bluetooth-støtte, fremfor å fremheve skjermens størrelse og bildekvalitet, tar vi ikke bølgen av begeistring av den grunn.

Jo da, riktig nok har du muligheten til å trådløst overføre digitale bilder fra mobiler med bluetooth til TV-en, og se dem i stort format.

Du kan også bruke hodetelefoner med bluetooth-støtte uten ledning, om du ønsker det. Disse mulighetene er vel og bra, det er ikke det, men det er ikke slike funksjoner AV-drømmer skapes av.

Les også: Test av  Philips Essence 42PES0001H/10

Rød djevel

Vi begynte så smått å falle for tv-en så snart vi fikk åpnet emballasjen.

Skjermen er noe større enn flesteparten av de smale trendsetterne som dominerer markedet om dagen, men med funky avrundede kanter og et glossy og skinnende ytre skiller den seg likevel ut i mengden.

Rammene rundt skjermen er designet med en skarlagensfarget rød stripe - dette kunne fort fått tv-en til å se ut som en trimmet racerbil, men bidrar med stil og eleganse. Når vi først snakker om gimmicks, er ikke dette det verste LG kunne funnet på.

Når det kommer til tilkoblinger bringer 47LG7000 smilet frem hos testpanelet - her er fire HDMI-innganger i versjon 1.3, en USB 2.0-port for avspilling av jpeg og mp3-filer fra enhver USB-enhet (noe som er langt mer hendig enn opplegget med bluetooth, spør du meg), og en D-Sub port for PC. En RS-232C-utgang åpner også for muligheten til utvidet integrasjon med et større hjemmekinoanlegg. I tillegg er det de vanlige portene, komponent, SCART, composite og S-video.

Les også: Test av Philips Aurea 42PFL9903H/10

På menyen

Å montere skjermen er fort gjort - det var ingen problemer med å sette den på dreietappen, men størrelsen tatt i betraktning, er det nok mange som velger å henge den på veggen.

Menyene til tv-en er satt sammen av stilrene og intuitive, grafikkbaserte systemer snarere enn side opp og side ned med kjedelig tekst. Og 47LG7000 er sannsynligvis den best utstyrte modellen LG til dags dato har fremstilt, med utrolig mange innstillingsmuligheter.

Den mest vesentlige tilleggsfunksjonen til 47LG7000 er prosessmotoren TruMotion 100 Hz.

Dette egenutviklede systemet holder tritt med lignende systemer fra konkurrerende merker, og både dobler bilderatene og fyller ut "hullene" mellom de virkelige bildene i en kilde.

Men det som skiller LGs TruMotion 100 Hz fra konkurrentenes systemer, er at det fungerer adskillig mer usynlig. Ikke det at du ikke legger merke hva prosessoren gjør - bildene blir merkbart skarpere og renere med en gang TruMotion aktiveres.

Det fins andre systemer på markedet som gjør en enda bedre jobb når det kommer til å gjøre bildene myke og skarpe - Philips HD Natural Motion, for eksempel - og det kan forekomme en liten glipp her og der, selv på de laveste innstillingene. Men i det store og det hele leverer systemet til LG rike og naturlige bilder som nok vil begeistre brukerne av tv-en.

Les også: Test av Pioneer KRP-600A

Fargerik, om enn litt grå

Det er også litt av en åpenbaring å oppleve hvordan 47LG7000 takler farger - fargene er ekstremt levende og rike, samtidig som de er naturlige og realistiske i tonene, noe vi ikke kan si å ha opplevd med alle andre LCD-modeller fra samme produsent.

Et godt eksempel på dette fikk vi da vi så på en fotballkamp i HD. Skjermen gjenga alle detaljer i fotballekspert Andy Grays værbitte ansikt uten noe form for fargestriper eller annen støy. Skjermen er også utmerket som monitor om du spiller HD-spill, som Xbox 360. Prince of Persia for eksempel, ser strålende ut på 47LG7000.

Fargenøyaktigheten er helt avhengig av skarpe bilder. Og nok en gang imponerer settet, og bruker sin fulle HD-oppløsning sammen med LGs XD Engine system til å gjengi HD-bildene med pikselaktig presisjon - og det også uten å virke unøyaktig eller unaturlig. Racet på motorveien i Transformers på blu-ray har sjelden blitt gjengitt bedre.

Bildekvaliteten får også drahjelp av tv-ens gode vidvinkel, og svartnivåer som sannsynligvis er de beste LG har hatt å vise til noensinne.

Når det er sagt, det påståtte kontrastforholdet på 50.000:1 når ikke opp mot det LCD-konkurrentene fra Samsung og Sony byr på, eller de fleste plasmaskjermene på samme størrelse. Dette fikk vi da også bekreftet da vi i vår tekniske gjennomgang målte kontrasten til 862:1.

Vi la merke til at det dynamiske baklyssystemet strevde litt med å følge med i svingene i scener hvor lys og kontrast skifter raskt og ofte. Det er også noe grått å spore over nattehimmelen i åpningsscenen på «Batman begins». På tross av disse innvendingene, LGs svartnivåer er i det minste gode nok til å gi mørke scener en kinoaktig opplevelse av dybde, og er naturlige nok til at det ikke virker distraherende.

Les også: Test av Test av Sony KDL-46W4500

Standardforbedringer

Ofte kan man bli litt skuffet når man bytter fra HD til mer standard materiale. Det fins nok av eksempler på tv-er som takler HD og skuffer når man setter på en vanlig dvd, som tross alt fortsatt utgjør en stor del av materialet mange forbrukere bruker tiden på å se. Men igjen takler 47LG7000 utfordringen, og leverer klare og fargerike bilder uten sjenerende bildestøy.

Så vi har ingen store innvendinger mot skjermen når det kommer til bildekvalitet. Lyden er også god nok - faktisk leverer de "usynlige" høyttalerne et mer dynamisk lydspor enn flesteparten av konkurrentene innenfor samme klasse. Alt i alt kan vi slå fast at både på lyd- og bildesiden leverer LG varene så det holder - nok til at vi kan legge bort vår opprinnelige skepsis mot bluetooth-hypen vi var inne på innledningsvis. Vi slår fast en gang for alle: 47LG7000 hører hjemme på A-listen blant de store LCD-skjermene.

Les også: Se flere av våre tester av TV-er her.

Spesifikasjoner

Produsent LG
Pris 14719

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning