Kresen liten boks

ZyXEL DMA-1100p

ZyXEL sin mediastreamer ser ut som en router, og nekter å spille litt for mange formater.

Foto: gratis
Sist oppdatert
GOD: Fjernkontrollen på ZyXEL DMA-1100p er passelig tung og ligger godt i hånda.
GOD: Fjernkontrollen på ZyXEL DMA-1100p er passelig tung og ligger godt i hånda. Foto: gratis

Spesifikasjoner

HDMI: 1

Scart: Nei

Kompositt: Ja

Komponent: Nei

USB: 1

DivX: Ja

x264: Nei

WLAN: Nei

LAN: 10/100

S/PDIF: Coax

Harddisk: Nei

HD: 1080i

Mediestreameren fra ZyXEL er liten, hvit og rund i kantene, og hadde det ikke vært for de mange blinkende lysene på fremsiden (13 stk!), så kunne den minnet om noe Apple sto bak. I stedet ligner den nå veldig på en router, som blinker som et flyplasstårn under TV-en.

ZyXEL har verken innebygd harddisk eller støtte for trådløst nettverk, men har i stedet gått for den smarte løsningen å bygge inn en homeplug i selve enheten. Det betyr at den kan hente nettverkssignalet gjennom strømkabelen, forutsatt at du kjøper en homeplug til å ha i andre enden.

Vi liker også måten ZyXEL håndterer nettverksstasjoner på. Alle enheter som deler medieinnhold på nettet kommer opp, og kan brukes samtidig. Du trenger altså ikke å bytte enhet manuelt hver gang du skal starte en ny fil, slik de fleste konkurrentene i denne testen krever. ZyXEL ser også ut til å støtte UPnP-standarden brukbart, og finner alle medieservere og delte mapper på nettverket.

Menyene er enkle og oversiktlige, og lett å finne fram i. Her sorteres alt på tags eller i alfabetisk rekkefølge, så hvis du har mye medieinnhold tilgjengelig kan det bli en del skrolling for å finne det du er ute etter. Enheten tenker også litt lenge mellom hver side når du blar nedover. Heldigvis er det mulig å bla i mappestrukturer direkte, fra oversikten over medieservere.

Som musikkspiller er ZyXEL god. Den viser omslagsbilde, og takler de fleste viktige lydformater (ikke FLAC). Derfor er det synd at den svikter på noe av det vi vurderer som viktigst i denne testen, videostøtte. Som eneste spiller i testen (i tillegg til Linksys) vil den ikke spille av DVD-filer, verken som ISO eller som VOB. Heller ikke HD-film kodet som x264 er støttet i denne boksen. DivX og Xvid går greit, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

Disse videosvakhetene gjør at ZyXEL ikke når opp i konkurransen med de beste. Bruker du stort sett bare DivX-filer, kan den likevel være et greit alternativ.

Foto: gratis

Denne saken ble første gang publisert 31/12 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også