Test: Sony KDL-52X3500 (52-tommer)

Kostbar luksus

Sony har laget lekre TV-er så lenge vi kan huske. Dette er ikke noe unntak. Den ellers så dominerende 52-tommeren blir ikke fullt så dominerende når utførelsen er som denne.

Sony KDL-52X3500 har fått en lekker utførelse med bruk av matt sort og noen sølvdetaljer.

Sony KDL-52X3500 har fått en lekker utførelse med bruk av matt sort og noen sølvdetaljer. Foto: Foto: Sony

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lekker design

+ Godt sortnivå

- Pris

Fakta: Sony KDL-52X3500

Oppløsning: 1920x1080

HD: 1080p

Dynamisk kontrast: 18000:1

Lysstyrke: 500cd/m2

Tilkoblinger: 3xHDMI, 2xSCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

Lavest nettpris: 34.000 kr (amiento.no)

Produsent: www.sony.no

Karakter: 5

Oppdaterte priser finner du i vår prisguide.

Heldigvis er vi ikke like glad i pianolakk særlig med tanke på støvmengden. Dette har Sony tatt hensyn til å TV-en er utført i en blanding av matt sort og noen sSony KDL-52X3500

Les også: Test av Samsung LE52A656 (52 tommer)

Kostbar luksus

Sony har laget lekre TV-er så lenge vi kan huske. Dette er ikke noe unntak. Den ellers så dominerende 52-tommeren blir ikke fullt så dominerende når utførelsen er som denne.

Heldigvis er vi ikke like glad i pianolakk særlig med tanke på støvmengden. Dette har Sony tatt hensyn til å TV-en er utført i en blanding av matt sort og noen sølvdetaljer.

Les også: Test av Toshiba 52Z3030 (52-tommer)

Tilkoblinger

Her er utstyret omtrent på samme nivå som hos de andre i testen. Vi skulle gjerne sett at Sony hadde fulgt Samsungs eksempel og dradd til med fire HDMI-kontakter, men den gang ei. Her er det de tre vanlige man finner. I tillegg er det to Scart og de vanlige komponent, kompositt og S-video. Det vi virkelig liker er USB-tikoblingen som lar deg blant annet vise bilder direkte på skjermen. Sony har også gjort visning av bilder på en meget god måte og på dette området ligger Sony foran alle de andre i denne testen rent kvalitetsmessig. Bildene gjengis i HD.

Det som skiller Sony fra mengden er den integrerte mottageren som gir mulighet for å ta inn det nye digital bakkenettet. Det må sies at dette ikke er Riks-TV vi snakker om, men de åpne kanalene som sendes i det digitale bakkenettet. Dette er i praksis NRK-kanalene. De flest har vel kabel, parabol eller Riks-TV fra før av, men du har i det minste muligheten.

Bildekvalitet

Sony har mange interessant funksjoner som det blir litt i meste laget å komme inn på her. Vi skal konsentrere oss om de rent bildemessige. Her er Sony helt på høyde med Samsung. Vi er fristet til å si at disse to TV-ene med identisk kalibrering og samme testkriterier fremstår som omtrent helt like.

Sortnivået er meget godt, men som hos Samsung er det også her et lite skritt opp til Philips. Dette sier mer om hvor god Philips er enn om at det mangler noe hos Sony og Samsung. Alle sorte partier fremstår som meget godt definert og det er helt ubetydelig sammenkjøring på gråtoner i vanskelige bilder. Dette er å regne som flisespikkeri. Fargemessig er også Sony og Samsung helt på samme nivå. Sony har briljant og krystallklare bilder som ikke viser antydning til bildestøy når vi tester med DVD, og ikke minst Blu-ray. Det er en antydning ved testingen av TV-signaler, men dette er verken mer eller mindre enn det vi finner hos alle de andre skjermene i testen

Lyden i denne TV-en er bedre enn alle de andre. Dette er ikke et svært viktig element, men det er viktig å nevne at du kan kjøre denne TV-en uten et separat lydanlegg og likevel være godt fornøyd med resultatet. Menyer og manøvrering er langt mer tilgjengelig enn hva som var tilfellet hos Samsung. Det kan nok fremdeles lønne seg å lese bruksanvisningen, men det er mulig å sette denne opp uten å være ingeniør.

På jakt etter god lyd? Les også: Jakten på den perfekte lyd.

Spesifikasjoner

Produsent Sony
Pris 34000

Konklusjon

Dette er på samme måte som hos Samsung en meget god TV der kvaliteten er udiskutabel. Skulle vi påpeke noe måtte det være at prisen er litt stiv. På den positive siden er anvendelsen av USB-porten sammen med programmene som styrer visning av bilder meget gode og du som er fotointeressert vi sette stor prise på dette. Kort sagt en meget god TV med svært avanserte muligheter.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning