Digital fotoramme

Kongen av fotorammer!

Digitale fotorammer har kommet for fullt og forhåpentlig kommer prisene snart ned på et akseptabelt nivå. Smartparts har det som sannsynligvis er den regjerende kongen av fotorammer.

Hele rammefamilien til Smartparts samlet.

Hele rammefamilien til Smartparts samlet.

Publisert Oppdatert
Er denne rammen virkelig 24 cm dyp?

Er denne rammen virkelig 24 cm dyp? Foto: Slettes

Gadgetfakta

Modell: SP3200WF

Vekt: 21 kilo

Skjermstørrelse: 32"

Rammen: 99 x 25 x 75 cm

Oppløsning: 1366x768 piksler (16:9)

Smartparts Inc. viser at de mener alvor med sin nyeste 32" fotoramme. Vi skal innrømme at vi har sett på disse 7-8" fotorammene man finner rundt om, men egentlig følt at de er ganske stusslige. Nå kan vi kanskje endelig ta ned «Elg i solnedgang» og erstatte det med tusenvis av bedre motiv i en og samme ramme. Med det medfølgende veggfestet kan rammen henges opp der du måtte ønske, og den aktuelle modellen kan også kobles trådløst til hjemmenettverket ditt og Windows Live Photo Gallery.

Bilder overfører du altså enten trådløst, ved å putte inn en USB brikke eller gjennom et minnekort som kan plasseres rett i rammen (CF, MS eller SD-kort). Med dagens lave priser skulle det gi rom for svært mange bilder. Det kan kanskje være en idé å tematisere kortene, slik at du har et kort for fest, et for barnebursdagen, og så videre. I tillegg kan du vise både MPEG, AVI og WMA videoer med lyd, dine PowerPoint presentasjoner og lese PDF filer. Du kan også få den til å vise RSS feeds fra ditt favorittnettsted. Det hele administreres med fjernkontrollen og programvaren som følger med.

Så, er alt bare fryd og gammen? Nei, ikke enda. Prisen ser ut til å havne over 4.000 kr, og selv om rammen er laget av tre og er pen nok, er den jo fortsatt 24 cm dyp. Nå ser den riktignok ut til å gå i ett med veggen på bildene vi har fått fra Smartparts, men vi våger å påstå at her har noen hatt en kreativ aften med Photoshop. I alle fall, i realiteten ligger vel rammen nærmere en TV enn et bilde, og i skrivende stund finner du både billigere å tynnere 32" LCD-TV-er i butikkene, riktignok uten treramme da.

Etter vår mening er det enda en stund til digitale fotorammer blir like attraktivt som et maleri, men Smartparts har gitt oss troen på at dette kan bli bra om ikke så altfor lenge. Inntil da henger elgen i fred.

Pris: Trolig fra 4000 kroner og oppover.

www.smartpartsproducts.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning