Panasonic Lumix DMC-FX500

Kamera med berøringsskjerm og joystick

Kompaktkameraer med touch-skjerm har ikke tatt av enda. Panasonic gir deg både Touch-skjerm og joystick-styring i FX500.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pent utseende

+ manuell eksponering

- Litt dyrt

Panasonic Lumix FX500 er et kompakt kamera som ved første øyekast kan synes som enda et eksempel på at produsenten lar utseende gå foran alt. Men FX500 har mer å by på enn bare et pent ytre.

Først er det touch-skjermen. Istedenfor å gjøre touch til den eneste måten å navigere gjennom menyene har Panasonic valgt og kombiner dette med en joystick. Grunninnstillingene velges med joystick-en, mens detaljinnstillingene velges rett på skjermen ved å trykke på den.

Les også: Alle våre kameratester

I motsetning til mange andre små pene kameraer byr Panasonic FX500 også på manuell styring av blender og lukker. Også dette styres via touch-skjermen ved å dra fingeren langs en skala når blenderen eller lukkeren er aktivert. Kanskje ikke den raskeste måten å stille inn et kamera på, men det funker.

Stor skjerm

Kameraet byr på en oppløsning på 10 megapiksel. Det er en CCD-brikke på 1/2,33 tomme, noe som er blant de minste brikkene du finner i kompaktkameraer for tiden. Kameraet har 5x zoom, som ser ut til å ta litt over for 3x som standard. ISO-verdien strekker seg opp til 1600, men bruker du High Sensitivity-programmet kan den gå helt opp til ISO 6400, men da får du ikke styrt det selv.

En touch-skjerm bør være stor, og med sine 3-tommer leverer FX500. Oppløsningen på 230.000 piksler er helt ok til et kompaktkamera å være.

Bra nok

Førsteinntrykket til bildene FX500 leverer er svært bra. Bildene ser skarpe og crispe ut, og fargene er sterke og klare. En litt mer grundig gjennomgang avslører litt støy i bildene, selv ved lave ISO-verdier, men ingenting du vil merke noe til før du begynner å forstørre bildene opp i A4 og større, og selv da vil det ikke være påtagelig for de fleste. Ved høyere ISO-verdier setter et støyfilter inn, og det går ut over skarpheten også. Men stort sett leverer FX500 bra.

Prisen ligger rett i overkant av 3.000 kr. Litt for høyt synes vi av et kamera i denne klassen. Kanskje er det touch-skjermen som drar opp prisen, men så bra fungerer det heller ikke at vi synes det er verdt det.

Spesifikasjoner

Produsent Panasonic
Pris 2949

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning