Konklusjon

I pose og sekk?

Publisert Oppdatert

Noe av det mest spennende med å teste disse lydbarene er å finne ut av om den virtuelle surroundgjengivelsen kan hamle opp med et "ekte" surroundanlegg. Det er ikke videre vanskelig å konkludere med at det kan ingen av dem.

Testens eneste "ekte" 5.1 surroundanlegg (Samsung HT-X715) er også testens klart beste anlegg når det kommer til surroundgjengivelse spesielt og film generelt. Måten blant annet Yamaha lager sin virtuelle surround på, som baserer seg på refleksjoner fra veggene, krever for mye av rommet du sitter i, og det fungerer også dårlig om du sitter litt utenfor den sitteplassen det hele ble innstilt for. Denon har gjort det på en litt annen måte med sin X-SPACE-teknologi. Her kreves ingen refleksjoner fra veggene da det hele gjøres gjennom en avansert distribusjon av lyden i de forskjellige kanalene. Problemet er at heller ikke dette fungere optimalt og det hele høres rett og slett noe rotete ut. Stereoopplevelsen du får fra disse lydbarene samt stereobenken til Sony er også så som så, naturlig nok kanskje, ettersom høyttalerne blir stående veldig nærme hverandre.

Er du derimot klar på at det blir et kompromiss, har disse anleggene mye godt for seg. Du får minimalt med kabler, ingen store «stygge» høyttalere i stua og anleggene er stort sett veldig enkle både å sette opp og bruke. Så er du ute etter noe bedre enn det TV-en kan levere uten at du vil gå for et "fullskala" anlegg er noe sånt som dette definitivt et alternativ. Pent er det i hvert fall.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning