Geneva Sound S DAB

Modernisert klassiker

Geneva har oppdaget DAB. Det er en god nyhet for alle som liker radio med god lyd og elegant design.

STATIV: Geneva Sound S DAB kan brukes med eller uten stativ. Stativet er inkludert på Model S.

STATIV: Geneva Sound S DAB kan brukes med eller uten stativ. Stativet er inkludert på Model S. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lyd

+ Design

+ Brukervennlighet

- Dårlig antennefeste

- Ikke nettverksfunksjoner

Mangelen på DAB-radio trakk vi fram som en av de største svakhetene forrige gang vi testet et produkt fra sveitsiske Geneva Sound. Nå har de oppdatert en av sine minste utgaver, Geneva S. Den har en mer tradisjonell radioform enn Revo K2, men likheten med sine større søsken i Geneva-familien er påtagende.

Gitterfronten med det buede midtpartiet, der også LCD-displayet er gjemt. På toppen finner vi menyknappene som er så og si usynlige helt til man slår på radioen. På-knappen på selve radioen er en liten fordypning i kabinettet, som du finner selv i mørket. I bruk lyser menyknappene opp og gjør det enkelt å betjene radioen selv med dårlig belysning. Den medfølgende fjernkontrollen som følger med fungerer greit, men sølvfargen i kombinasjon med hvite symboler på tastene gjør at men ofte ikke ser det som står der, på grunn av gjenskinn fra dagslys eller belysningen innendørs. Her hadde baklyset knapper vært et stort pluss.

Smart dokking

Dokkingen på Geneva S er integrert på en stilig måte. Når du velger iPod som modus, snur et lite lokk på toppen seg og avdekker en kontakt for iPhone eller iPod. iPad kan ikke dokkes på Geneva S. iPad og andre typer mobiler enn iPhone, som Android og Windows mobiler, kan kobles til via en standard 3.5 mm ledning, som er den eneste inngangen på Geneva S. Her får du ikke nettverksfunksjonalitet som på Revo K2. Du må klare deg med DAB, FM og det du kan spille av via mobil eller iPod. Er det primært en radio du skal ha, får du altså det med Geneva S, selv de salgsmessig selger den som en dokkinghøyttaler med DAB, så er vår erfaring at den fungerer svært godt som radio. Den har ikke like avanserte innstillingsmuligheter som Revo K2, men også her kan du justere diskant og bass.

Super lyd

Spesifikasjoner: Geneva S DAB

DAB/DAB+: Ja

FM: Ja

Internett radio: Nei

Dokking: Ja, iPhone og iPod

Egen app: Nei

Effekt: 30 watt

Trådløst nettverk: Nei

Kablet nettverk: Nei

Alarm: Ja

Innsovning: Ja

Internettradio: Nei

Oppdatering via nettverket: Nei

Utgang hodetelefoner: Nei

Vekt: 3,35 kilo

Annet: 3.5 mm tilkobling for andre mobiler, bordstativ i børstet aluminium følger med

Lydmessig synes vi Geneva S er hakket bedre enn Revo K2. Lydbildet er åpnere, mer balansert og vi synes den får med seg bassen på en bedre måte. Vi snakker ikke om noe kraftig stereoanlegg, men absolutt en potent radio for kjøkkenet eller kontoret. Geneva har solgt seg inn som en kvalitetsleverandør av lyd - og på Geneva S leverer de varene igjen.

Begrenset

Geneva S har i større grad en «Rema-tilnærming» der det enkleste er det beste. Denne strategien har noen svakheter. Der Revo K2 her et stort og tydelig OLED-display det er enkelt å sette tidspunkt for vekking eller innsovning på, har Geneva S en litt mer kryptisk løsning - og kan heller ikke by på like mange funksjoner, som avspilling musikk fra medieservere fra nettverket, streaming fra LastFM og internett radio.

Vi synes også antenneløsningen på Geneva S ikke står i stil med resten av produktet.

Her skal antennen festes inn på et standard antennefeste, men siden den er litt løs i festet opplevde vi flere ganger at antennen falt av. Her kunne Geneva S tenkt ut en smartere løsning.

Konklusjon

Som en ren dokkinghøyttaler for mobil/iPhone/iPod og radio, er Geneva S i toppsjiktet i sin klasse. Lydmessig er den en nytelse. Sammen med nydelig byggekvalitet og design, er Geneva S et lite møbel man vil ha mye glede av. Geneva S fungerer også godt som en liten radio. Geneva S er plasseringsvennlig og vil i de fleste tilfeller finne seg godt til rette i en åpen kjøkken- eller bokhylle. Dokkingen på toppen krever nok rom til at du får dokket mobil/iPod. Med en pris som ikke er helt avskrekkende, så tipper vi Geneva S vil være et svært godt alternativ for alle som skal ha en liten radio/dokkkinghøyttaler med god lyd.

BAK FASADEN: Bak gitteret på Geneva Sound S DAB ser det slik ut. Legg merke til displayet som skinner gjennom gitteret når det er montert.

BAK FASADEN: Bak gitteret på Geneva Sound S DAB ser det slik ut. Legg merke til displayet som skinner gjennom gitteret når det er montert. Foto: Produsent

Les også:

Slik fungerer Pinterest - den nye snakkisen på nett

Slik ripper du Blu-ray

Mobilen som kan vaskes

Den perfekte stue-PC

SKJULT: Når du ikke har en iPhone/iPod dokket, snurrer dokkingkontakten rundt slik at overflaten på toppen blir flat og jevn.

SKJULT: Når du ikke har en iPhone/iPod dokket, snurrer dokkingkontakten rundt slik at overflaten på toppen blir flat og jevn. Foto: Produsent

Spesifikasjoner

Produsent Geneva
Pris 2790

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning