Gamlingen

Mvix Mediacenter MX-760HD

Mvix er ikke alltid like samarbeidsvillig, og er ganske kresen på formater.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Trådløst nettverk

+ Oversiktlige menyer

- Dårlig støyskjermet

- Dårlig formatstøtte

IKKE HDMI: Mvix Mediacenter har DVI-utgang i stedet for HDMI, men leveres med overgang.

IKKE HDMI: Mvix Mediacenter har DVI-utgang i stedet for HDMI, men leveres med overgang.

Spesifikasjoner

HDMI: Nei

SCART: Nei

Komponent: Ja

USB: 2

DivX: Ja

H.264: Nei

WLAN: Pre-N Mimo

LAN: 54 Mbps

S/PDIF: Coax + optisk

Harddisk: Støttes

HD: 1080p

Mvix Mediacenter MX-760HD er, som Tvix og Popcorn Hour, en streamingboks hvor du kan koble til en harddisk hvis du ønsker. Slik den er levert fra butikken må du altså ha en annen PC eller server i nettverket hvor den kan hente innholdet fra. Putter du inn en harddisk kan du legge alt innholdet der, og da trenger du ikke engang å ha et nettverk hjemme for å bruke den.

Fordelen med Mvix er at den er en av tre streamere i denne testen som støtter trådløst nettverk rett fra boksen. Nettverksfunksjonaliteten er brukbar, og den finner de delte mappene på nettverket uten at du trenger å gjøre noen spesialtilpasninger på PC-en.

Ulempene med denne boksen er dessverre vel så store. For det første har den en litt for begrenset formatstøtte. Her får du ikke spilt av MKV-filer. På lydsiden spiller den ikke av WMA lossless eller FLAC. Bruker du standardformater som WMA, MP3 og AVI går det derimot smertefritt. Undertekster i DivX-filer er heller ikke noe problem. DVD går greit i ISO-format, men har du lagt inn en DVD som VOB-filer, forstår ikke spilleren automatisk at det er en DVD. Men hvis du starter riktig fil manuelt, virker det likevel.

Vi hadde også problemer med å få Mvix Mediacenter til å samarbeide med en lommeharddisk formatert med NFTS-filsystem, selv om det er oppgitt at den støtter dette filsystemet. Skal du montere inn en egen harddisk er det også verdt å merke seg at den bare støtter det «gammeldagse» systemet IDE, og ikke S-ATA. I tillegg opplevde vi at boksen bråket voldsomt med harddisk montert, men mye av skylden må nok harddisken selv ta.

Dette er heller ikke den aller nyeste modellen fra Mvix, men vi får opplyst fra importøren at nyeste modell foreløpig ikke blir importert til Skandinavia. Skal du ha en mediastreamer nå, bør du nok vurdere andre alternativer.

Spesifikasjoner

Produsent Mvix
Pris 1921

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning