Frisker opp Nano og Itunes

Den som venter på dobbelt så stor iPod Touch, får fortsette med det.

Steve Jobs viste stolt frem sin nye Nano under lanseringsfesten i San Fransisco.

Steve Jobs viste stolt frem sin nye Nano under lanseringsfesten i San Fransisco. Foto: Foto: Jeff Chiu/Scanpix

Publisert Oppdatert
Nå kan alle Nano-elskere glede seg over at prisene senkes.

Nå kan alle Nano-elskere glede seg over at prisene senkes. Foto: Foto: Jeff Chiu/Scanpix

Som vanlig er det mye ståhei når Steve Jobs holder lanseringsfest, denne gangen under headingen Let's Rock.

Tirsdag var hovedtrekkplasteret den populære Jack Johnson, men det spørs om ikke folket i salen hadde forventet noe litt mer spektakulært enn noen nye, fancy funksjoner i Itunes og en ny lineup av billigserien iPod Nano. Det var spekulert i at iPoden skulle komme som mobiltelefon, men den gang ei.

Som headingen antyder dreide hele evenementet seg om musikkrelaterte nyheter.

Og Jobs kunne by på en del nytt i Itunes, musikkbiblioteket som ble lansert i versjon 8. Det kommer blant annet tv-serier i HDTV-format til 2,99 dollar. Men det er uklart om dette blir tilgjengelig i Norge med det første.

LES OGSÅ: Kvalitetslyd til iPhone

Albumcovrene kan sees i et nytt "fliseformat". En ny funksjon, Genius, skal lage "intelligente" spillelister med ett klikk. Dette er basert på tilbakemeldinger fra millioner av brukere, og hvordan kundene handler i Itunes.

Et kommersielt aspekt ved dette er at Apple også foreslår låter du kan kjøpe som "passer sammen" med de du velger som utgangspunkt for en slik Genius-liste. Luringene.

LES OGSÅ: Ipoden er 29 år

Senker prisene

Genius kan forresten startes også fra en iPod Nano, uten av du må være koblet til iTunes. På den nye Nanoen kan du også sette i gang med å spille sangene i tilfeldig rekkefølge ved rett og slett å riste litt på spilleren.

I og med fornyelsen av billigserien Nano, skjer det også noe med prisene. Du får mer for mindre, ganske enkelt.

Nano i 8GB-versjon vil koste 149 fdollar, 16 GB-versjonen får en pris på 199 dollar. De nye Nanoene er slanke og smukke, og det hører med en ny type hodetelefoner som gir mulighet for å styre pause/avspilling og navigeringen på selve ledningen.

Ingen større Touch

Ipod Touch kommer i en versjon med ny programvare, og med innebygd (fysisk) volumkontroll og høyttalere. Også her er selvsagt mulighet for å lage Genius-lister. Prisene fornyes også: Touch kommer i tre versjoner, med 8GB (229 dollar), 16 GB (299 dollar) eller 32 GB (399 dollar) lagringsplass.

LES OGSÅ: Musikkmobiler stråler mest.

Men nyheten mange venter på, en versjon på 64 GB, som vil gjøre det mer gangbart å skifte ut den gamle classicen, lar altsp vente på seg.

Ipods Classic-serie forsvinner for øvrig i den tykke varianten. Den tynnere modellen med 120 GB skal nå gå for 249 dollar, eller rundt 1300 kroner.

En detaljert beskrivelse av selve lanseringen kan du finne blant annet på Cnet News .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning