TEST: Sandisk Sansa Fuze

Fin å se på, håpløs å bruke

Sandisk-spilleren er fin å se på - men menyen amatørmessig, rotete og ubrukelig.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Under - og oppgraderbar

- Lite anvendelig

Gadgetsfakta

Innbygget minne: 2/4/8 gb

Minnekort: Micro-sd/SDHC

Skjerm: 1,9", farger

Oppløsning: 220 x 176 piksler

Batteritid: 24 t musikk, 5 t film

Radio: Ja

Innspilning: Ja, stemme/radio

Spiller: Mp3, wma, secure wma, wav, Audible, mpeg4

Tilkobling: Usb 2.0

Video: Mpg4/avi, 20 fps

Systemkrav: Windows Vista, Linux, Mac OSX (under MSC)

Mål: 79 x 48 x 7,6 mm

Vekt: 59,5 gram

Klikk her for oppdaterte priser.

Jeg blir så glad. Når en mp3-spiller dukker opp som er stilig, velutstyrt og sender ut masse kjøp-meg-signaler så fort du får øye på den. Sandisks mellomversjon i Sansa-serien, en klar konkurrent til iPod Nano, er virkelig en herlig liten spiller på alle vis.

Den er slank, men solid, og har tatt det beste fra Apples knappoppsett uten at det (merkelig nok) føles som det er stjålet. Rullehjulet er virkelig et rullehjul, og ingen tåpelig touch-variant, og knappene under er tydelige og vanskelige å trykke feil på.

LES OGSÅ: Verdens vidunderligste musikkspiller

Dessuten har Fuze plass til et lite Micro-sd-kort på siden som gjør at du kan doble minnet for bare et par hundrelapper. Sandisk produserer også minnebrikker i stor skala, og håper vel vi skal kjøpe musikk på minnebrikker etter hvert. Får de sitt ønske oppfylt, er Fuze en finfin del av den planen.

Elendig meny

Men de har glemt en liten, men avgjørende detalj i sin utopi. Spilleren er nemlig svært lite anvendelig.

Menyen er rett og slett elendig. Jeg kan leve med at ikonene ikke ser like lekre ut som jeg kunne tenkt meg, at fargeskjemaet er umodent og at jeg bare kan hoppe fremover blant radiokanalene.

LES VÅR TEST AV DEN NYE IPOD NANO HER

Men jeg kan ikke akseptere at det tar to år å bla gjennom musikksamlingen min. Når man stiger ned blant artister og album blir man sittende å rulle på hjulet som en tulling - hele tiden.

Det starter ikke en automatrulling etter et par runder, der er ingen akslerasjon som hos iPod, og om du forsøker å bruke "nedoverknappen" havner du i en separat meny, eller at ingenting skjer i det hele tatt (avhengig av hvor dypt nede i strukturen du befinner deg). Som om ikke det var nok, går det heller ikke an å gå fra siste artist i listen til den første, eller motsatt.

Følg med, følg med

Har Sandisk i det hele tatt prøvd å bruke sin egen spiller? Jeg tror ikke det. Og det kommer ikke du til å gjøre heller om du kjøper den. Om du ikke tilfeldigvis er fan av å høre gjennom musikksamlingen din fra A til Å.

I skrivende stund er Fuze ingenting å ha, men det skal visst være mulig å oppdatere softwaren. Til deg som er ute etter en lekker spiller uten eple på baksiden, bør du definitivt følge med på supportsiden (forums.sandisk.com) etter fremtidige produkter.

Hvem vet, kanskje det en gang kommer en Fuze som går fra dårligste til beste karakter i ett jafs?

Se flere tester her

Spesifikasjoner

Produsent Sandisk
Pris 714

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning