Filmvisning uten krøll

TEST: Popcorn Hour A-110

Vil du ha film fra pc-en rett inn på flatskjermen? Her er boksen som gjør det enkelt.

SKAPT FOR POPCORN:  "Mannen som elsket Yngve" er en av årets mest populære filmer. Studenter med mye film på PC-en er midt målgruppen for mediespilleren Popcron.

SKAPT FOR POPCORN: "Mannen som elsket Yngve" er en av årets mest populære filmer. Studenter med mye film på PC-en er midt målgruppen for mediespilleren Popcron. Foto: FOTO: Motlys/Sandrew Metronome Norge

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Ekstremt god formatstøtte

+ Mange nettjenester

+ Plass til harddisk

+ Fysisk liten

+ Bra pris

- Ikke trådløst nettverk

- Middels fjernkontroll

HARDE KNAPPER: Den store fjernkontrollen til Popcorn Hour har litt harde og bråkete piltaster, men fungerer ellers helt greit.

HARDE KNAPPER: Den store fjernkontrollen til Popcorn Hour har litt harde og bråkete piltaster, men fungerer ellers helt greit. Foto: gratis

Spesifikasjoner

HDMI: 1

Scart: Nei

Komponent: Ja

USB: 2

DivX: Ja

H.264: Ja

WLAN: Nei

LAN: 10/100

S/PDIF: Optisk

Harddisk: Støttet

HD: 1080p

Les mer hos Popcorn Hour

Popcorn Hour A-110 er en liten mediespiller som er bygd opp rundt et enkelt og greit menysystem.

Du velger hvilken nettverksenhet som skal brukes, og deretter dukker alt innholdet fra denne enheten opp under ikonene for video, musikk og bilder. Menyene er ryddige og greie, og ser veldig fine ut.

Les også: Smart lagring i nettverket

Du kan velge å bla i mapper, i tillegg til å søke på artist, år, sjanger og så videre.

En veldig fin funksjon er muligheten til å legge til delte mapper med innloggingsinformasjon. Det gjør at Popcorn Hour kan brukes mot det aller meste av det du måtte koble opp på nettverket. Medieservere som er delt som UPnP fungerer uten noe knot.

Les også: Verdens enkelste fjernkontroll

Også formatstøtten er veldig god på denne spilleren. Den takler naturligvis DivX og Xvid, og spiller uten problemer høyoppløst film i MKV og MOV-format. DVD-er spilles av både som ISO eller enkeltfiler.

I denne testen var det derimot ikke mulig å få opp underteksten på en DVD-film når vi hadde fjernet menyene da vi laget sikkerhetskopien.

Viser Youtube

Lydkodeker er det også bra med. I tillegg til de vanlige formatene spiller den for eksempel formater som FLAC og Vorbis. Skulle det dukke opp nye viktige medieformater, lover produsenten å tilføre kodeker for disse med programvareoppdateringer.

I tillegg til dette gir Popcorn Hour tilgang til en rekke nettjenester direkte fra fjernkontrollen. Den kan vise YouTube-video, videopodcaster fra ulike amerikanske TV-kanaler og den viser også bilder direkte fra Flickr og PicasaWeb.

Les også: 15 gratis fotoprogrammer

Som om ikke det var nok, har Popcorn Hour også plass til å montere inn en harddisk (SATA), ved å løsne fire skruer og ta av toppdekselet.

For noen hundrelapper ekstra kan du altså bygge om boksen til å være en NAS-disk som også støtter BitTorrent. I utgangspunktet er boksen vifteløs og dermed helt lydløs, så vær klar over at så fort du får på plass en harddisk vil den lage noe lyd. Den har ikke noe kjølesystem for harddisken, annet enn et gitter for luftgjennomstrømning i begge ender.

Hvis vi skal pirke på noe ved denne enheten, så synes vi kanskje den tenker seg om litt lenge noen ganger. Den viktigste svakheten er imidlertid at den mangler trådløst nettverk.

Les også: Smittsom lykke

Til tross for noen svakheter er Popcorn Hour et godt valg. Spesielt om du har mulighet til å dra nettverkskabel frem til TV-en. Med en slik boks i stua er det ingen grunn til å forlate TV-stolen før våren kommer!

Flere tester på Klikk Teknologi.

FÆRRE UTGANGER: Popcorn Hour A-110 har litt færre utganger enn konkurrentene, og mangler blant annet SCART og digital coax.

FÆRRE UTGANGER: Popcorn Hour A-110 har litt færre utganger enn konkurrentene, og mangler blant annet SCART og digital coax.

Spesifikasjoner

Produsent Popcorn Hour
Pris 2199

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning