Nikon Coolpix S800c

Et ekte Android-kamera

Nikon har lansert Coolpix S800c, et kamera med berøringsskjerm og Android.

ANDROIDKAMERA: Nikon Coolpix S800c er et kompaktkamera med Android 2.3.3. Det gir noen unike muligheter i forhold til bruk av apps og bildedeling.

ANDROIDKAMERA: Nikon Coolpix S800c er et kompaktkamera med Android 2.3.3. Det gir noen unike muligheter i forhold til bruk av apps og bildedeling. Foto: Nikon

Publisert Oppdatert
ANGRY BIRDS: Det er ingenting i veien for å bruke Nikon Coolpix S800c til å spille, for eksempel Angry Birds.

ANGRY BIRDS: Det er ingenting i veien for å bruke Nikon Coolpix S800c til å spille, for eksempel Angry Birds.

Kompaktkamerasalget er på vei nedover, både i Norge og i resten av verden. Konkurransen fra systemkameraer og mobiltelefoner må nok ta mye av skylden.

Nikon gir ikke opp av den grunn. Isteden prøver de nå å bringe mobilopplevelsen inn på kompaktkameraet. Coolpix S800c kjører nemlig Android 2.3.3.

Slik skal kameraet ikke bare bli enkelt og gjenkjennelig for alle mobilbrukerne der ute, men gjøre det langt enklere å dele bilder og videoer direkte fra kameraet.

Ikke telefoni

Dette er altså ikke et kamera med mobilfunksjonalitet, bare for å slå det fast. Kameraet har støtte for wi-fi og bluetooth, men ikke noe simkort-plass. Du er dermed avhengig av et trådløst nett for å få delt bildene dine.

Er du innenfor wi-fi-rekkevidde, er det dog en fullblods Android-opplevelse du får her. Skjermen er en 3,5 tommer OLED-skjerm, og Googles Play-butikk er på plass. Det betyr at du får lastet ned alt av apps du kjører på mobiltelefonen din.

Mest interessant i denne sammenheng er nok foto-apper, som Instagram og lignende. Og app-er som lar deg dele foto og video direkte ut på diverse nettsteder og sosiale tjenester.

FOTOAPPS: En av de store fordelene med å ha Android på kameraet er tilgang til populære fotoapps som Instagram.

FOTOAPPS: En av de store fordelene med å ha Android på kameraet er tilgang til populære fotoapps som Instagram.

Enklere wi-fi

KRAFTIG ZOOM: Nikon Coolpix S800c gir noen fordeler fremfor mobilkameraet. For eksempel kraftig 10x optisk zoom, og 16 megapikslers oppløsning.

KRAFTIG ZOOM: Nikon Coolpix S800c gir noen fordeler fremfor mobilkameraet. For eksempel kraftig 10x optisk zoom, og 16 megapikslers oppløsning. Foto: Nikon

TYKT: Nikon Coolpix S800c er ikke uvanlig tykt til et kompaktkamera å være, men konkurrerer nok ikke med tynne mobiltelefoner på utseendet.

TYKT: Nikon Coolpix S800c er ikke uvanlig tykt til et kompaktkamera å være, men konkurrerer nok ikke med tynne mobiltelefoner på utseendet. Foto: Nikon

Nikon Coolpix er på ingen måte det første kameraet med wi-fi-støtte. Både Samsung, og Nikon selv, har hatt kompaktkameraer med innebygd trådløst nettverk tidligere.

Forskjellen er at Android muliggjør en langt mer brukervennlig og allsidig bruk av internettilkoblingen.

Kraftig zoom

Når det kommer til rene kameraspesifikasjoner får du her 16 megapikslers oppløsning og 10x optisk zoom.

Videofunksjonen støtter opptak i 1080p, og har også funksjon for sakte-film.

Ellers har kameraet innebygd GPS og en lysfølsomhet som strekker seg opp til ISO 3200.

Coolpix S800c gir nok bedre bilder enn de fleste mobiltelefoner. Det gjenstår å se om folk vil ha et Android-kamera når det tross alt fortsatt er en ekstra dings å dra med seg ut.

Nikon Coolpix S800c er på plass i butikkhyllene 27. september med en prislapp på ca. 3.400 kr.

Flere nyheter

Også minikameraet Nikon Coolpix S01 er nytt. Dette kameraet er mindre enn et kredittkort, og styres ved hjelp av en 2,5 tommer stor trykkskjerm.

SMÅTTING: Nikon Coolpix S01 er mindre enn et kredittkort, og under 2 cm tykt.

SMÅTTING: Nikon Coolpix S01 er mindre enn et kredittkort, og under 2 cm tykt. Foto: Nikon

Kameraet ser unektelig ut som et perfekt lommekamera. Spørsmålet er hvor mye bedre bildekvaliteten er i forhold til en vanlig mobiltelefon.

Kameraet blir uansett ikke avskrekkende dyrt med en prislapp på 1.300 kroner. Også Coolpix S01 er tilgjengelig fra 27. september.

Avansert kompakt

Nikon hadde flere godbiter å by på. For de mer seriøse fotoentusiastene ble Coolpix P7700 lansert. Det er et avansert kompaktkamera med 12 megapikslers oppløsning.

P7700 har en stor 1/1,7 tommer CMOS bakbelyst bildebrikke, og et objektiv med lysstyrke F2.0. Selv om bildebrikken ikke er i speilrefleksklassen, blir nok dette kameraet likevel en utfordrer til Canon PowerShot G1 X.

Coolpix P7700 er og i salg fra 27. september, og prisen er satt til 4.500 kroner.

Les også:

Denne smartmobilen har du råd til

AVANSERT: Nikon Coolpix P7700 blir Nikons mest avanserte kompaktkamera.

AVANSERT: Nikon Coolpix P7700 blir Nikons mest avanserte kompaktkamera. Foto: Nikon

Slik er Samsung Galaxy Note 10.1

Windows 8 vil endre alt

Latterlig høy oppløsning

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning