Test: Philips 52PFL9632 (Best i Test)

En fryd for øyet

Denne Philips-TV-en er et syn, svært ulik mye annet fra Philips.

Et godt bilde med brilliante farger sikrer Philips _Best-i-test_-utmerkelsen for Philips 52PFL9632.

Et godt bilde med brilliante farger sikrer Philips _Best-i-test_-utmerkelsen for Philips 52PFL9632. Foto: Foto: Philips

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Imponerende bilde

- Lyd

Fakta: Philips 52pFL9632

Oppløsning: 1920x1080

HD: 1080p

Dynamisk kontrast: 10000:1

Lysstyrke: 550cd/m2

Tilkoblinger: 3xHDMI, 2xSCART, komponent, kompositt, S-video, USB

Lavest nettpris: 30.000 kr (yatack.no)

Produsent: www.philips.no

Karakter: 6

Oppdaterte priser finner du i vår prisguide.

Dette er ikke en av TV-ene fra Philips med full fokus på den såkalte Ambilight-teknologien. Denne gir deg Ambilight fra to lamper og ikke som de siste modellene som har en langt mer utvidet variant.

Utseendemessig er ikke denne TV-en særlig lik mange av tidligere og senere modellene vi har sett fra Philips. Strengt tatt er vi vel av den mening at dette er et langt bedre design enn mange av de andre. Den er mer tradisjonelt utseendemessig og det taper den etter vår mening ikke på.

På tilkoblingssiden er den rimelig godt utstyrt. På samme måte som Toshiba har den tre HDMI-kontakter og to Scart-kontakter i tillegg til det vanlige settet med komponent, kompositt og S-video. Det den til vår forbauselse mangler er en egen tilkobling for PC. Du kan bruke HDMI-inngangen for dette formålet, men det ville vært enklere for mange å kunne bruke en dedikert inngang til dette. Vi bør vel også nevne at HDMI-inngangen er versjon 1.3. Du finner også en egen USB-inngang i den ene siden slik at du kan se bilder eller høre på en digital musikkfil.

Les også testene av av de andre 52-tommerne vi har testet:

Sony KDL-52X3500

Samsung LE52A656

Toshiba 52Z3030

Bildekvalitet

På dette området kommer Philips virkelig til sin rett. Bildeprosesseringen i denne TV-en er direkte imponerende. Dette merkes blant annet når vi kjører den opp med både DVD og med Blu-ray. Den håndterer selv de raskeste scener uten at du ender opp med bildeforstyrrelser eller at segmenter blir hengende. Dette er den beste håndteringen av dette vi har sett i denne testen.

Også når det gjelder håndtering av sortnivå og farger generelt bringer denne TV-en dette til nye høyder. Sammenlignet med for eksempel Toshiba er dette en helt annen verden. Sortnivået er ikke like godt som hos de beste plasmaskjermene, men Philips gjør dette til en meget likeverdig konkurranse.

Vi opplever at Casino Royal hever seg betraktelig i innledningssekvensene sammenlignet med Toshiba. Detaljnivået i som denne skjermen produserer er rett og slett langt bedre. Dette vises også ved at fargene i de senere sekvensene er utrolig skarpe og briljante.

Vanlige TV-signaler via kabel og parabol fremstår også som meget gode, selv om forskjellen ned til konkurrentene her ikke er så påtagelig som det er ved bruk av Blu-ray og DVD. Vi har for øvrig en liten merknad når det gjelder avspilling av DVD. Hvis du benytter en film som i utgangspunktet er i 4:3, vil ikke TV-en alltid rette seg etter dette. Da må du inn i menyene og rette dette opp. Dette synes vi Philips kunne håndtert på en noe mer elegant måte.

Det skal også sies at Philips har noen av den samme svakheten i lyden som vi påpekte hos Toshiba. Her stoler vi imidlertid på at folk har vett til å koble den opp mot et lydanlegg.

Denne TV-en lyser opp bakveggen ved hjelp av Philips Ambilight-teknologi, men bare på sidene og ikke hele veien rundt som på de litt mer avanserte modellene.

Denne TV-en lyser opp bakveggen ved hjelp av Philips Ambilight-teknologi, men bare på sidene og ikke hele veien rundt som på de litt mer avanserte modellene. Foto: Foto: Philips

Spesifikasjoner

Produsent Philips
Pris 30000

Konklusjon

Dette er testens beste TV, nesten uten sammenligning. Den gir et rikt, detaljert bilde med briljante farger og et meget godt sortnivå. Selv om vi gjerne skulle sett en dedikert pc-inngang og noe bedre lyd blir dette detaljer som på ingen måte senker det svært gode inntrykket denne TV-en gir. Selv om den er ganske dyr, er dette definitivt verdt investeringen.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning