Nec MultiSync 24WMGX3

Dyr superskjerm

Hvorfor er Nec MultiSync 24WMGX3 verdt fire ganger så mye som andre 24-tommere? Svaret er enkelt.

DYR MEN GOD: Du finner langt billigere skjermer på 24 tommer enn denne, men for enkelte brukere kan denne være verdt pengene

DYR MEN GOD: Du finner langt billigere skjermer på 24 tommer enn denne, men for enkelte brukere kan denne være verdt pengene Foto: FOTO: Nec

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Veldig bra bildekvalitet

+ Supert sortnivå

+ Mange tilkoblinger.

- Tykk

- Dyr

PRAKTISK: Den medfølgende fjernkontroll er ikke bare praktisk om man skal se på film, men også for å stille inn skjermen.

PRAKTISK: Den medfølgende fjernkontroll er ikke bare praktisk om man skal se på film, men også for å stille inn skjermen. Foto: FOTO: Nec

Spesifikasjoner: Nec MultiSync 24WMGX3

Oppløsning: 1920 x 1200 piksler

Lysstyrke: 500 cd/m2

Kontrastforhold: 1000:1

Responstid: 6 ms

Høyttalere: 5W + 5W

Mål: 55,9 x 40,1 x 27 cm (med fot).

Vekt: 11,2 kg

Laveste nettpris: 8.456 kr (pckiosken.no)

www.nec-display-solutions.no

Hva et produkt egentlig er verdt, er selvsagt til en viss grad subjektivt.

Har du bare behov for en skjerm som kan vise skrivebordet i Windows, og knapt noe mer enn det, så er det klart at det er bortkastet å betale over 8000 kroner. Men det er da heller ikke disse som er 24WMGX3 sin målgruppe.

Denne skjermen henvender seg til dem som driver med bildebehandling, video og ikke minst spill.

Les også: Slik rengjør du skjermen

Utseendet på Nec 24WMGX3 er pent, til tross for at skjermen er noe tykkere enn det man er vant til at LCD-skjermer skal være. Det lover godt for bildekvaliteten, da tynne skjermer, spesielt de billige, ofte lider av ujevn bakbelysning og lyslekkasjer i kantene.

Dette er noe av det første vi ser etter på nye skjermer, og den testen består Nec med glans. Kanskje aner vi noen skygger oppe mot hjørnene på helt lys skjerm, men ingenting urovekkende. Sortnivået på helt mørk skjerm derimot er så godt som feilfritt.

Les også: Test av ViewSonic VX2262wm

Er du opptatt av tilkoblinger, skuffer ikke 24WMGX3 her heller. Den har både analog D-SUB inngang i tillegg til DVI-port og to HDMI-innganger. Komponent, composit og S-video er det også blitt plass til.

Lyden kan kjøres inn på skjermen via en minijackplugg, og kan kjøres ut igjen enten over høyttalerne, hodetelefoner eller via en optisk digital kabel.

Bildekvaliteten ellers er det svært lite å utsette på. Fargene er sterke og klare, men samtidig uten at det ser unaturlig ut.

Responstiden er oppgitt til 6 ms, noe som burde holde til spilling om man ikke er superkritisk. Kanskje kunne vi ane antydning til etterslep når lyse objekter beveger seg mot en mørk bakgrunn, men du skal være veldig ømtålig for at det skal oppfattes som et problem.

Alt i alt vil vi påstå at Nec 24WMXG3 virkelig gjør sitt for å leve opp til prislappen. Om det er verdt å betale over fire ganger så mye som de billigste 24-tommerne på markedet, blir en individuell vurdering.

Les også: Test av 6 mini-bærbare

Flere tester på Klikk Teknologi

ALLSIDIG: Du har tilkoblinger både bak og på siden av skjermen.

ALLSIDIG: Du har tilkoblinger både bak og på siden av skjermen. Foto: FOTO: Nec

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning