Libratone Zipp – bærbar trådløs høyttaler for iPhone

Denne har du lyst på

Denne rålekre trådløse iPhone-høyttaleren får det til å rykke i både rockefoten og lommeboken.

FARGERIK: Libratone Zipp er en ny og bærbar høyttaler fra danske Libratone for iPhone og iPad. Omslaget i kashmirull kan byttes ut.
FARGERIK: Libratone Zipp er en ny og bærbar høyttaler fra danske Libratone for iPhone og iPad. Omslaget i kashmirull kan byttes ut. Foto: Michael Berg Photography
Sist oppdatert

Den er lekker, den er liten og den er rund som en sylinder. Den trådløse høyttaleren, Libratone Zipp, for iPhone og iPad fra danske Libratone er laget for at du skal kunne ta med deg musikken overalt.

Vekten på 1,8 kilo gjør nok likevel sitt til at det trolig blir en høyttaler du primært flytter rundt internt i huset, tar med ut i hagen eller pakker i bilen når du skal på hytta eller piknik.

Libratone kaster seg nå på en trend vi har sett komme et drøyt år. Både Bose, Bang & Olufsen, Philips og andre har lansert små høyttalere med batteri, noe som gjør at de lett kan tas med ut på terrassen eller i parken. Samtidig har norske forbrukere kastet seg over de minste og billigste variantene, som Music Angel Friendz. Denne har det blitt solgt langt over 100.000 enheter av i Norge.

Trådløs overalt

Høyttaleren er laget for trådløs streaming av musikk fra iPhone/iPad/iPod og Mac via Apples AirPlay. Men for at AirPlay skal virke trenger du et trådløst nettverk. Det er ikke alltid du har tilgjengelig på hytta eller i parken, så for å gjøre høyttaleren virkelig trådløs har Libratone ganske enkelt laget en ny funksjon som de har kalt PlayDirect. Her har de rett og slett bygd inn ruterfunksjonalitet i høyttaleren, slik at du kan spille av via AirPlay på iPhone/iPad som vanlig - selv når du ikke har noe trådløst nettverk tilgjengelig. Det eneste du må gjøre er å trykke på en knapp på selve høyttaleren og vente noen sekunder på at den starter på nytt.

VARM: Ulltrekket rundt høyttaleren gjør den til en naturli gdel av interiøret.
VARM: Ulltrekket rundt høyttaleren gjør den til en naturli gdel av interiøret. Foto: Michael Berg Photography

Hi-Fi-lyd

Spesifikasjoner: Libratone Zipp

  • Avspilling: AirPlay, PlayDirect, USB (lyd inn og lader for iPhone), 3.5-mm audio minijack
  • Elementer: 1x4 tommer bass, 2x1 tommer diskanter.
  • Forsterker: 60 watt totalt, digital forsterker
  • 2.1 Stereo system with FullRoom DSP optimisation
  • Frekvensområde: 60-20.000 Hz.
  • Max. output: 96 dB SPL/ 1m.
  • Batteri: 4-8 timer
  • Størrelse: høyde: 26 cm / diameter: 12,2 cm
  • Vekt: 1,8 kilo
  • Annet: Bærerem integrert, utskiftbart omslag i kashmirull.

Libratone lover Hi-Fi-lyd fra den lille boksen. Vi fikk demonstrert høyttaleren tidligere i høst og førsteinntrykket lover godt. Trolig kjemper den i eliteklassen mot tilsvarende bærbare høyttalere fra de mer eksklusive produsentene.

Den stående sylinderformen er ikke valgt tilfeldig. Den er laget for å lage et lydbilde som dekker hele rommet - 360 grader om du vil. Under vår demo så virket lydbilde for å være relativt enhetlig uavhengig av vår plassering.

Libratone Zipp har fått samme type ullbekledning som vi kjenner fra selskapets eksisterende produkter. «Kashmirgenseren» har på mange måter blitt Libratone sitt varemerke.

- Målet vårt er at høyttaleren skal gli inn i interiøret og ikke være en kald, sort boks som skiller seg ut, sier Kristian Krøyer fra Libratone.

Navnet til Libratone Zipp spiller også på glidelåsen selve «ullgenseren» er utstyrt med. Du kan nemlig på noen sekunder bytte farge på høyttaleren. Foreløpig finnes det omslag i seks ulike farger.

Versjonen i rødt og grått skal selges eksklusivt i Apple sine egne butikker til 2.999 kroner, mens variantene med tre utvalgte omslag selges både i Apples butikker og andre forhandlere til 3.399 kroner.

Les også:

GUIDE: Bygg din egen PC - slik gjør du det

ENKELT: En knapp er i grunn alt du trenger å forholde deg til på Libratone Zipp.
ENKELT: En knapp er i grunn alt du trenger å forholde deg til på Libratone Zipp. Foto: Michael Berg Photography

På jakt etter et hjelmkamera? Sjekk vår testvinner

Slik blir Windows 8

Slik kan du spare tusenlapper på mobilregningen

Denne saken ble første gang publisert 27/09 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også