Den beste lydfjøla

Test: Denon DHT-FS3

Den peneste lydbaren jeg har testet til nå er det Denon som leverer. At den også er den minste spiller ingen trille.

X-SPACE: Surround som bare nesten fungerer.

X-SPACE: Surround som bare nesten fungerer. Foto: Foto: Denon

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Stilig og vakkert anlegg

+ Enkelt både å sette opp og bruke

+ Bra på både film og musikk.

- Litt svak subwoofer

- Fjernkontroll som ser ut som et leketøy

- Mangler litt stereoperspektiv.

Spesifikasjoner: Denon DHT-FS3

Total uteffekt: 150 Watt

Surround: X-SPACE Surround

Lydformater: Dolby Digital, DTS, PLII, Dolby Headphone, Stereo

Enheter: 6 x 3" cm (Hovedenhet)/ 1 x 6" (Subwoofer)

Frekvensgang: 45-20.000 Hz (Subwoofer inkludert)

Tilkoblinger: 2 stk. analog-in (RCA), optisk digital inn, koaksial digital inn, iPod Dock Port, hodetelefon, subwoofer ut

Auto-på/av

Farge: Sort høyglans

Henges på veggen: Ja, hovedenhet

Laveste nettpris: 7.998 krhifiklubben.no)

Leverandør: hifiklubben.no

Testens minste og slankeste anlegg består av seks høyttalere som alle befinner seg inne i lydbaren og en subwoofer som ikke er tykkere enn at den nesten kunne passet inn i en brevsprekk. Ellers er svart pianolakk stikkordet for utseende til dette anlegget fra Denon. Foruten den svarte, buede metallristen som dekker hele fronten på selve lydbaren, til og med displayet er skjult bak denne, er det pianolakk som gjelder både på lydbaren og subwooferen. Begge delene virker også å være meget solid satt sammen.

Subwooferen har for eksempel ikke en eneste synlig skjøt, noe som gjør at den pianolakkerte skjønnheten får subben til Samsungs HT-X810 til å virke som et dårlig konstruert leketøy i forhold. Noe som beklageligvis også virker å være tilfellet med fjernkontrollen til det ellers så solide Denon-anlegget. Den er riktignok oversiktlig og har alt den trenger av knapper, men den virker unødvendig stor og når den som sagt også like godt kunne vært plukket ut av en hylle hos Toys'R'Us, har Denon definitivt bommet stygt. Så mye kan det da ikke koste å fiske fram en fjernkontroll til å matche det ellers så pene og stilrene anlegget.

Denon har levert fantastiske forsterkere i lang tid, så at det sitter en meget bra forsterker inne i lydbaren er ikke annet enn hva man forventer. Spenningen ligger heller i hvor gode de er til å lage høyttalere. Det viser seg heldigvis at dette også er noe de mestrer. Det strømmer mengder av godlyd ut av den slanke lydbaren og den klarer å fylle testrommet bedre enn jeg hadde trodd da jeg pakket den opp av esken sin. På musikksiden gjør den jobben, om ikke til 20 i stil, så i hvert fall meget godt. Vokalen kommer godt fram enten det er Bono, Alanis Morissette eller Amy McDonald som holder privatkonsert for deg. Om det er noe å utsette, må det være at spesielt kvinnelig vokal kan høres noe kald og hard ut. Det blir ikke noen gang ubehagelig å høre på, men den kunne gjerne nærmet seg den noe varmere klangen til Yamahas YSP-3000. (Testen fortsetter under bildet.)

VAKKER: Uten tvil den peneste subwooferen jeg har sett. Lyden følger ikke helt opp, men pytt, pytt.

VAKKER: Uten tvil den peneste subwooferen jeg har sett. Lyden følger ikke helt opp, men pytt, pytt. Foto: Foto: Denon

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Med musikkdelen bestått gjenstår det bare å finne ut om filmdelen gjør det samme. Det er ikke bare, bare å skulle gjengi surroundlyd fra kun én enhet, og heller ikke Denon får det helt til. På Brorskapets tur gjennom Moria i Ringenes Herre, er det helt klart tendenser til at noe er på gang. Nå og da høres det ut som en pil eller to forsvinner bak ørene mine, men det blir liksom ikke noe skikkelig futt i det. Det hele oppleves som noe rotete og savnet etter et par ordentlige bakhøyttalere som sier klart fra hvor lyden kommer fra, blir aldri helt borte. Noen svakhetstegn blir også avslørt på den nevnte ferden. Blant annet er det en mangel på dynamikk som viser seg fram sammen med en litt pjuskete subwoofer. Ellers er det mange fine detaljer å spore og stemmene er klare og fine. I det store og hele klarer Denon-anlegget seg godt på både musikk og film, og lyden gjør så absolutt ikke skam på det flotte utseendet.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning