De 50 beste Blu-ray utgivelsene

31 - 40

Publisert Oppdatert

31. The Seventh Seal

Tartan Video

Best kjent for sin scene med døden som spiller sjakk. En klassiker fra anerkjente Ingmar Bergmans hånd, men også et eksempel på at til og med 50 år gamle filmer i svart og hvitt kan se utrolig bra ut i Blu-ray. I tillegg til den forseggjorte HD-gjengivelsen, er også en DVD-versjon av filmen inkludert.

32. Harry Potter and The Goblet of Fire

Warner Home Video - 179 kr (dvdhuset.no)

Den beste av filmene om Harry Potter tryller også fram noen av de mest spektakulære scenene fra historien og den unge trollmannen. Harrys kamp med dragen er et mesterstykke av visuelle effekter og lyddesign - som virkelig kommer til sin rett som Blu-ray. I motsetning til noen av de andre Potter-filmene er her også flust av ekstramateriale.

33. Kiss Kiss Bang Bang

Warner Home Video - 149 kr (cdon.com)

Det var ikke alle som fikk med seg denne postmoderne sjangerpastisjen av en film da den gikk på kino, men den er vel verdt å få med seg som Blu-ray. Ikke bare vil filmen fengsle deg, og få deg til å le, men så vel bilder som lyd er også fantastisk gjengitt. Det følger også med et kommentatorspor, eksklusivt for Blu-ray-versjonen.

34. Face/Off

Walt Disney Home Entertainment -229 kr (cdon.com)

Denne eksklusive britiske Blu-ray-versjonen av Face/Off gjør bot for det filmen mangler av ekstramateriale med en imponerende HD-gjengivelse, inkludert et bombastisk og ukomprimert lydspor i PCM 5.1, som lar kulene suse over hodet ditt og eksplosjonene riste sofaen din.

35. The Departed

Entertainment In Video - 149 kr (cdon.com)

Martin Scorseses remake av den asiatiske thrilleren Infernal Affairs i praktfull full HD er superb. Lydsporet er likeså rått, pakket inn i en DTS-HD Master Audio-miks. I tillegg får du med ekstramateriale, blant annet ni slettede scener og traileren.

36. Hellboy

Sony Pictures - 199 kr (platekompaniet.no)

Denne visuelt imponerende tegneserieadapsjonen kommer til sin fulle rett som Blu-ray, og kommer også med en strålende MPEG-4 gjengivelse. Like imponerende er den involverende og plettfrie lydmiksen og det sjenerøse ekstramaterialet - av sistnevnte er også en djevelsk omfattende «Making of» dokumentar (på 150 minutter!), kommentarspor av regissøren Guillermo del Toro og flere slettede scener.

37. Horton Hears a Who

20th Century Fox

Dr. Seuss' svært så oppfinnsomme historie får her en gjengivelse som yter animasjonen full rettferdighet. Takket være en feilfri 1.85:1 koding får filmen også en 3D kvalitet. Filmens lydspor kommer som en DTS-HD MA-miks, som er likeså oppfinnsom som bildene, og med noen kjempedigre LFE.

38. Starship Troopers Trilogy

Sony Pictures

Paul Verhoevens overstadige og ultra voldelige sci-fi satire er en glede å gjenoppdage i HD - bildene er rett og slett perfekte. I tillegg til den første filmen følger også de oppfølgerne med - som havnet rett på DVD - samt at grenser flyttes med den interaktive og innovative (men litt tøysete) «Plasser-deg-selv-i-filmen»-modusen. Du er herved advart!

39. The Searchers

Warner Home Video - 249 kr (platekompaniet.no)

Med årene har Warner stått fram som en mester i å restaurere klassikere. En av de første som opptrer i HD er denne episke westernfilmen fra John Ford, som tar pusten fra deg takket være et landskap som ser så tredimensjonalt ut at du føler du kunne tatt skrittet rett inn i skjermen.

40. Mad Max 2: The Road Warrior

Warner Home Video - 149 kr (cdon.com)

Etter vår oppfatning har aldri Mel Gibson vært bedre enn i form av den postapokalyptiske krigeren Max. I tillegg til en restaurert og oppdatert gjengivelse, kan denne HD-versjonen i tillegg briske seg med fascinerende ekstramateriale i form av regissørens kommentarer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning