Canon PowerShot A2000 IS (Best i test)

Rå testvinner

Canon PowerShot A2000 IS skiller seg ut på mange måter. Ikke minst ved å være absolutt beste kamera i testen.

BEST I TEST: Canon PowerShot A2000 IS kommer best ut i vår test av kompakte digitalkamera.
BEST I TEST: Canon PowerShot A2000 IS kommer best ut i vår test av kompakte digitalkamera. Foto: FOTO: Canon
Sist oppdatert
STORT: Canon PowerShot A200 IS er større og mer klumpete en mange av kameraene det konkurrerer mot, men kameraet tar igjen på bildekvalitet.
STORT: Canon PowerShot A200 IS er større og mer klumpete en mange av kameraene det konkurrerer mot, men kameraet tar igjen på bildekvalitet. Foto: FOTO: Canon

Spesifikasjoner: Canon PowerShot A2000 IS

Oppløsning: 10 megapiksler

Bildestørrelse: 3648 x 2736 piksler

Optisk zoom: 6x

Brennvidde (tilsv. 135): 36 - 216 mm

Lysfølsomhet: ISO 80 - 1600

Skjermstørrelse: 3 tommer

Skjermoppløsning: 230.000 piksler

Makro: 1 cm

Internminne: 0 MB

Minnekorttype: SD-kort

Videooppløsning: 640 x 480 piksler

Video bps: 30

Optisk bildestabilisator: Ja

Manuell eksponering: Nei

Menyspråk: Norsk, Engelsk, Dansk, Svensk

Mål: 6,35 x 10,19 x 3,19 cm

Vekt: 190 gram

Karakter: 6

Laveste nettpris: 1.695 kr (skandinavianphoto.no )

www.canon.no

For oppdaterte priser på Canon PowerShot A200 IS se i vår prisguide.

Man kan ikke unngå å føle at PowerShot A2000 IS egentlig ikke hører hjemme blant resten av kameraene i testen.

Det er både større og litt mer klumpete enn de andre kameraene, og slettes ikke like elegant, men det har da heller aldri vært et kjennetegn for Canons PowerShot-serie.

Men selv om det både er størst og tyngst, er det fortsatt ikke dyrest i testen. Her ligger Olympus en god hundrelapp foran, mens Nikon bare ligger en femmer bak.

Les også: Flere Canon-relaterte artikler finner du her

Overlegen

At Canon PowerShot A2000 IS har optisk bildestabilisator avsløres av de to bokstavene på slutten av modellnavnet (Image Stabilizer). Kameraet har 10 megapikslers oppløsning og en 3 tommer stor skjerm.

Det kameraet virkelig skiller seg ut på er ved å gi deg 6x optisk zoom, noe ingen andre i testen kan matche. Når zoom-området likevel er såpass stort synes vi godt Canon kunne presset vidvinkelen litt lengre.

Les også: Test av Panasonic Lumix DMC-TZ3

Brukervennlig

Ser man bort fra størrelsen og tyngden på kameraet, som nesten diskvalifiserer det som lommekamera, er brukervennligheten god. Canons menysystem er blant de beste i markedet, og det er med god grunn andre har begynt å kopiere dem.

Likevel overrasker det oss litt at det ikke finnes muligheter for å stille blender eller lukker manuelt på kameraet. PowerShot har alltid vært hakket mer avansert enn sine klassekamerater, men ikke i dette tilfellet.

Det er uansett ingen stor mangel da man som sagt kan diskutere hvor mye det ville blitt brukt på billigkameraer som dette tross alt er.

Supre bilder

På tross av noen overlegne spesifikasjoner er det på bildekvalitet at Canon virkelig utklasser resten av testdeltagerne. Riktignok er det litt mer korn i bildene til Canon, men det føles mer som ordentlige bildekorn, og ikke bare som støy.

Fargegjengivelsen er rett og slett upåklagelig og kameraet greier fint å gjengi både mørke skygger og lyse områder i samme bilde. Skarpheten er også bra og gir ikke inntrykk av å være forsterket gjennom noe skarphetsfilter.

Detaljgjengivelsen på sin side er bedre enn på noe annet kamera i testen, noe som enten betyr at Canon rett og slett har bedre linser, eller at bildene bare er mindre og mer effektivt behandlet i kameraet så det har gått minst mulig ut over detaljene.

Testvinner

Til tross for at PowerShot A2000 IS ligger i den øverste delen av testens prissjikt vil vi ikke nøle med å anbefale å legge i de ekstra hundrelappene.

Kan du leve med at kameraet er litt større og tyngre enn sine motstandere blir du belønnet med utmerkede bilder som godt tåler å bli forstørret opp til både A4 og A3.

Les også: Her finner du alle våre tester av digitalkameraer

HJUL: Navigasjonshjulet på toppen av kameraet bør være velkjent for alle som tidligere har brukt et Canon-kamera.
HJUL: Navigasjonshjulet på toppen av kameraet bør være velkjent for alle som tidligere har brukt et Canon-kamera. Foto: FOTO: Canon
SKJERM: På baksiden finner du en 3-tommers skjerm.
SKJERM: På baksiden finner du en 3-tommers skjerm. Foto: FOTO: Canon

Denne saken ble første gang publisert 09/02 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også