Test av Asus VW223b

Briljant konsept, med mangler

Asus stiller med et briljant konsept. Vi venter på neste generasjon og håper på en bedre gjennomføring.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ USB-tilkobling

- Burde hatt innebygget driverinstallasjon

- ikke DVI

Spesifikasjoner VW223b

Størrelse: 22"

Oppløsning: 1650x1080

USB: ja

VGA: ja

DVI: nei

Asus VW223B er en skjerm litt utenom det vanlige. Den benytter seg av DisplayLink-teknologien, som gjør at den støtter tilkobling via USB2.0. Vi har tidligere omtalt DisplayLink i forbindelse med Toshibas DynaDock dokkingstasjon, men denne gangen er det altså snakk om en fullverdig skjerm. Konseptet er ganske genialt siden du ikke er avhengig av en ledig VGA/DVI-port for å kunne ha flere skjermer. For at alt skal fungere trenger du en egen driver, derfor vil du altså ikke få skjermbilde under oppstart. Når dette er sagt er den mest myntet på mobile enheter slik som bærbare, som har et eget display innebygget.

I bruk fungerer DisplayLink svært bra. I Vista får du brukt AeroGlass uten problemer og vi fikk til og med spilt av film uten at det ble hakkete. 3D-grafikk er det foreløpig bare å glemme. Vi føler at VW223B mangler et par viktige ting. Helst burde den hatt en innebygget lagringsenhet med drivere. Vi ser for oss at det hadde vært mer praktisk om den hadde kunnet installere seg selv slik f.eks. Telenors USB-baserte 3G/HSDPA-kort gjør. DVI/HDMI er det heller ikke å finne på skjermen, og eneste alternativet til USB2.0 er VGA. Asus har gjort et klokt valg med matt skjermflate. Fargene og innsynsvinkelen er ikke den aller beste, men den vil være godkjent til sitt bruksområde.

SERIE: Selv om du bare har en ledig USB-port vil VW223b la deg seriekoble flere skjermer med dens innebygde hub.

SERIE: Selv om du bare har en ledig USB-port vil VW223b la deg seriekoble flere skjermer med dens innebygde hub.

Spesifikasjoner

Produsent Asus
Pris 2125

Konklusjon

Asus VW223b er et kult konsept, men mangler en ordentlig gjennomføring. Vi gir den allikevel en tommel opp for dem som primært er ute etter flere skjermer å vise tekst og andre stillestående elementer på.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning