Billige kompaktkameraer

Bra kamera under to lapper

Det er ikke alltid man trenger å gå for det dyreste for å få noe bra. Vi tester billige kompaktkameraer.

Publisert Oppdatert

Hva som er billig er selvsagt et definisjonsspørsmål. Vi har ikke gått for de aller billigste kameraene denne gangen, men heller valgt å sette taket på 2.000 kr. Kompaktkameraer har etter hvert blitt billige jevnt over så vi finner langt bedre kameraer i denne prisklassen enn vi gjorde for bare noen år siden.

Vi har fått med 6 kameraer fra 6 forskjellige produsenter. En skulle tro at man skulle fått inn veldig forskjellige kameraer når pris var vårt eneste kriterium for hvilke kameraer vi skulle ta med, men vi fikk inn en testgruppe med overraskende like spesifikasjoner. Alle kameraene har en oppløsning på 8 megapiksler, med ett unntak på 9 megapiksler. Alle kameraene har en 2,5 tommer stor LCD-skjerm, utenom ett unntak her også. ISO-verdiene strekker seg stort sett fra 100 til 1600, med noen muligheter til å øke gjennom å bruke spesielle innstillinger.

Det som uansett overrasket oss mest var hvor lik bildekvalitet vi fikk fra de forskjellige kameraene. Noen skilte seg ut også her, men alt i alt var nivået temmelig jevnt, og høyere enn vi hadde forventet av billigkameraene. Det viser bare at du ikke trenger å nødvendigvis gå for de dyreste modellene for å få noe bra.

Klikk på modellnavnene nedenfor for å lese hele testen av det enkelte kamera.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning