Best og stiligst

Canon Ixus 90 IS

Nok et bevis på at pris og kvalitet henger sammen,selv om Canon Ixus 90 IS ikke er spesielt dyrt.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pent utseende

+ Optisk bildestabilisator

+ Bra makro

- Litt dyrt i forhold til resten av testen

Gadgetsfakta

Oppløsning: 10 megapiksler

Optisk Zoom: 3x

Skjermstørrelse: 3 tommer

Lysfølsomhet: ISO 80 - 1600

Minnekort: SD-kort

Zoomområde (tils. 135): 35 - 105 mm

Makro: 3 cm

Optisk bildestabilisator: Ja

Mål: 9,2 x 5,7 x 2,1 cm

Vekt: 155 gram

For drøyt 1.800 kr får du en liten designperle sammen med testens beste bildekvalitet.

Hva som er et pent ytre er ofte en smakssak, og mange vil nok heller foretrekke Olympus stilige design fremfor Canons typiske Ixus-look.

Les også: Canon EOS 500D er lansert

Lxus ser veldig bra og solid ut. Vekten forsterker det inntrykket, selv om noen kanskje vil synes vekten ødelegger litt for kameraet som en skjortelomme-modell.

Menyene til Canon er som vanlig lette å sette seg inn i, og stort sett alle kameraprodusentene har valgt å gjøre sine versjoner av Canons glimrende funksjonsstyring.

På Ixus 90 IS velger du hvilken modus du vil ha kameraet i ved å rulle på navigasjonstasten. For å hjelpe deg å feste grepet har dermed navigasjonstasten fått en ruglete overflate. Vi synes det kunne være litt uhåndterlig innimellom, men stort sett gikk det bra.

Les også: Test av Philips Aurea 42PFL9903H/10

Bildekvaliteten Ixus 90 IS byr på er velkjent Canon-kvalitet. Fargene er friske og klare uten å vippe over til å bli tegneserieaktige, og selv ved høyere ISO-verdier holder fargene seg selv om kornene øker.

Og korn er det absolutt å finne. Ved ISO 1600 får du blant de mest kornete bildene i testen, men likevel er ikke det blant de verste bildene.

Som sagt holder fargene seg fine, og bildene ser fortsatt skarpe ut, og vi foretrekker klart litt korn fremfor de gjengrodde detaljene du får ved bruk av sterke støyfiltre.

I motsetning til Samsung L100, som på mange måter virket som et billigere kamera enn det egentlig var, virker Canon Ixus 90 IS som et dyrere kamera enn det egentlig er.

Metallet og kvaliteten på kroppen gir et solid kvalitetsinntrykk, og bildekvaliteten er blant testens beste. Skal du ha nytt kamera under 2 tusenlapper, er dette helt klart et godt valg.

Les også: Test av 6 rimelige digitalkamera

Foto: Slettes

Spesifikasjoner

Produsent Canon
Pris 1794

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning