Sony Cyber-shot RX100 III

Avansert kompaktkamera

Sony Cyber-shot RX100 III er enda et tilskudd til de dyre kompaktkameraene med stor bildebrikke.

GODE BILDER: Sony Cyber-shot RX100 III leverer gode bilder og gode videoopptak.

GODE BILDER: Sony Cyber-shot RX100 III leverer gode bilder og gode videoopptak.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Veldig god bilde- og videokvalitet

+ Praktisk med pop-opp søker

- Innstillingshjulet rundt objektivet er litt unøyaktig

Sony Cyber-shot RX100 III er Sonys tredje I RX100-serien. Kameraet byr på 20,1 megapiksler, en 3 tommer stor skjerm med en oppløsning på 1,2 millioner punkter og en elektronisk øyesøker.

Øyesøkeren ligger skjult i kamerakroppen og kan enkelt poppes opp som en blits når du trenger den. Veldig praktisk synes vi.

Selve skjermen kan vippes opp og ned, men ikke ut til sidene. Den kan også vippes helt opp slik at du kan bruke den til å ta selvportretter, noe som er nytt fra forgjengeren RX100 II.

Nesten systemkamera

Bildebrikken er av 1-typen, eller 13,2 x 88 mm. Det er samme størrelse som Nikon bruker i sine hybridkameraer i 1-serien, så sånn sett kan man si at dette er et kompaktkamera i systemkameraklassen. De aller fleste systemkameraer har dog en del større bildebrikker enn dette.

Likevel byr RX100 III på en del avanserte egenskaper. Du kan blant annet bruke både manuelt program for å styre alt ved eksponeringen selv, eller gå for de semiautomatiske blender- eller lukkerprioriterte programmene.

Selve objektivet byr på en zoom på 2,9x, fra 24–70 mm. Det er litt mindre enn de foregående modellene som strakte seg opp til 100 mm, men samtidig har lysstyrken på full tele blitt forbedret til f/2,8. Ved vidvinkel er blenderåpningen f/1,8 som før, og det hjelper på når lysforholdene blir dårligere.

ISO-verdien strekker seg fra 125 til 12.800. Innebygd wi-fi og muligheten for fjernstyring via mobilen er også på plass.

Kameraet har også fått innebygget ND-filter, noe forgjengeren ikke hadde.

Veldig bra bilder

Ethvert kamera som retter seg mot fotoentusiaster burde tilby fotografering i råformat, og det gjør også RX100 III. Det betyr blant annet at du kan hente ut langt mer fra de mørke og lyse områdene i bildet. I RX100 III sitt tilfelle greide vi å redde detaljer fra bilder som var to blendere overeksponert og opp til fire blendere undereksponert. Det er slettes ikke verst.

Spesifikasjoner: Sony Cyber-shot RX100 III

 • Oppløsning: 20,1 megapiksler
 • Sensor: 13,2 x 8,8 mm
 • Optisk zoom: 2,9x
 • Skjermstørrelse: 3 tommer
 • Lysfølsomhet: ISO 80 – 25600
 • Zoomområde (135): 24–70 mm
 • Video: 1920 x 1080 piksler, 50 bps
 • Seriefoto: 5 bps
 • Makro: 5 cm
 • Optisk bildestabilisator: Ja
 • Minnekort:
 • MS Duo, SD, SDHC, SDXC (UHS-I)
 • Wi-fi: Ja, med NFC
 • Mål: 10,16 x 5,81 x 3,83 cm
 • Vekt: 290 gram

Vi fikk utmerket detaljoppløsning på lav ISO, og den holdt seg rimelig godt helt opp til ISO 1600. Fra ISO 6400 var den dog i fritt fall, så vi ville vært forsiktig med å bruke noe over ISO 3200 hvis det ikke er tvingende nødvendig.

Vi synes også det er positivt at du har muligheten til å skru av støyfiltret for høye ISO-verdier.

Bedre video

RX100 III bruker Sonys XAVC S-kodek og kan ta opp video i opp til 50 Mbps. Det er også en forbedring fra RX100 II og gir mindre komprimerte videofiler. RX100 III er også i stand til det som kalles «Full sensor video readout», hvilket betyr at hele sensoren brukes under videofilming, og nedskaleres så til 1080p. Dette skal bedre ivareta kvaliteten i den ferdige videofilen.

Vi synes RX100 III gir svært gode videoopptak. Det er også morsomt at du kan gjøre opptak med opp til 120 bilder i sekundet i 720p-oppløsning.

Bra, men dyrt

Sony Cyber-shot RX100 er et skikkelig bra kompaktkamera, men det gjenspeiles også i prislappen som bikker over 7000 kroner. Til den prisen får du fort et billig systemkamera inkludert kit-objektiv.

 

Nå er optikken som er innebygd i RX100 III rimelig god. Dette er nok uansett ment som et kompakt alternativ til de som allerede har et systemkamera.

De største problemene vi har med kameraet er at innstillingshjulet som går rundt objektivet kan føles litt unøyaktig, både når du bruker det til bestemte innstillinger, som ISO-verdi, eller til manuell fokus. Vi savner også en blitssko slik forgjengeren hadde, og skulle gjerne også hatt litt flere innstillingsmuligheter i mobilappen. Bortsett fra det er dette et kamera som neppe kommer til å skuffe deg, annet enn å svi i lommeboken.

NUMMER 3: Sony Cyber-shot RX100 III er tredje generasjon med kompakte kamera som leverer veldig gode bilder.

NUMMER 3: Sony Cyber-shot RX100 III er tredje generasjon med kompakte kamera som leverer veldig gode bilder.

Spesifikasjoner

Produsent Sony
Pris 7195

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning