Audio Pro Addon T8

Pent og rent, men mangler trøkk

Uten subwoofer blir Addon T8 for beskjedne i bassen.

BLENDENDE: Addon T8 lar det velge mellom tradisjonell sort, og litt friskere hvit.
BLENDENDE: Addon T8 lar det velge mellom tradisjonell sort, og litt friskere hvit. Foto: Mats Eriksson
Sist oppdatert

Audio Pro har i likhet med Audioengine satset på den tradisjonelle bokhylledesignen, og i dette selskapet fremstår de kanskje som litt trauste tross at man kan velge mellom en sort og en hvit modell.

Lydmessig merker vi fort at Addon T8 har lite fysisk volum å utnytte, noe som fører til at det er lite bass å hente selv om det nedre registeret kommer litt mer til sin rett på høyere volum. Ellers spiller de klart og rent og det er en del volum å gå på, men denne klarheten kommer delvis som en følge av at også mellomtonen er litt for beskjeden og i kombinasjon med den manglende bassen gjør det at de gjerne låter litt spinkelt sammenlignet med de andre i testen.

Addon T8 hadde helt sikkert hatt nytte av litt støtte fra Audio Pro sin egen Addon Sub, men den koster 2 500 kroner alene, så den ville sprengt budsjettet vårt. Noe annet som selges som ekstrautstyr er vinklede stativer som gir bedre lytteposisjon på skrivebordet, og akkurat som med Audioengine A2+ synes vi også her at de burde vært inkludert.

Kun digitalt via trådløst

Tilkoblingsvalgene står mellom 3,5 mm jack, RCA eller trådløstilkobling via Bluetooth. Vi finner det litt overraskende at ikke Audio Pro også har lagt til en optisk inngang eller et USB-grensesnitt, men det finnes et alternativ og det har tilknytning til USB-porten på baksiden som kun har ett formål.

Den er nemlig forbeholdt levering av strøm til et proprietært trådløssystem der senderen kan være både USB-lydkort og mottager for optisk signal. Derfra sendes signalet trådløst til mottageren som er koblet til høyttaleren.

Vi har testet dette systemet også og det fungerte fint, men ulempen er at de to enhetene må drives av USB-strøm så det blir mye tilkoblinger og forholde seg til på baksiden av både PC-en og høyttalerne. Ikke minst må vi nevnte at et sett med sender og mottager koster nesten 1800 kroner. Audio Pro spesifiserer også at den nevnte USB-porten ikke leverer nok strøm til å lade telefoner og nettbrett.

TILKOBLINGER: På baksiden finner du bare jack- og RCA-innganger i tillegg til subwoofer-utgang, mens USB-porten er forbeholdt strøm til trådløssystemet. 
TILKOBLINGER: På baksiden finner du bare jack- og RCA-innganger i tillegg til subwoofer-utgang, mens USB-porten er forbeholdt strøm til trådløssystemet.  Foto: Mats Eriksson

Eneste med fjernkontroll

Addon T8 har fordel av å være de eneste høyttalerne i testen som er utstyrt med fjernkontroll, og den er et imponerende solid stykke slipt aluminium med en industriell følelse. Den er faktisk så grovslipt at den er direkte skarp i kantene, og skulle du være uheldig å miste den vil det bli gulvet eller skrivebordet som får lide. Knappene er begrenset til av/på, kildevalg, volum og bluetooth-pareknapp.

Det finnes altså ingen kontrollmuligheter på selve høyttaleren, kun en lysdiode som lyser rødt, grønt eller blått avhengig av hvilken kilde som er i bruk. Om dette er en fordel eller en ulempe er nok avhengig av ditt bruksmønster, men vi opplevde i hvert fall at det hadde vært fint å kunne justere volumet med en knott på høyttalerne fremfor å lete etter fjernkontrollen når man likevel sitter rett foran dem.

Et annet irritasjonsmoment er det faktum at Addon T8 har en automatisk standby-funksjon, noe flere andre i testen riktig nok har, men til forskjell fra dem aktiveres ikke Addon T8 automatisk når de igjen får et signal inn. Det gjør at man ofte risikerer å måtte strekke seg etter fjernkontrollen for å skru dem på etter å ha satt musikken på pause for å ta telefonen.

Audio Pro har levert kvalitet med Addon T8, men vi antar at de trenger en subwoofer for å virkelig komme til sin rett. I tillegg trekker fraværet av automatisk aktivering og betjening på selve høyttalerne ned helhetsinntrykket.

GROVSLIPT: Fjern-
kontrollen bør håndteres med omhu, men kvalitetsfølelse har den.
GROVSLIPT: Fjern- kontrollen bør håndteres med omhu, men kvalitetsfølelse har den.

Denne saken ble første gang publisert 15/12 2014, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også