Spesifikasjoner: ReelDirector

  • Språk: Engelsk
  • Antall filmspor: 1
  • Antall lydspor: 2
  • Effekter, lyder, overganger og tekstplakater innebygd: Ja, noe
  • Beste kvalitet ut: Ikke oppgitt
  • Systemkrav: iOS 6 eller nyere
  • Pris: 14 kroner

Kort sagt:

+ Ikke noe å fremheve


- Dårlig arbeidsflyt

- Tidkrevende redigering

Dette er ikke appen du bør velge om du skal redigere og publisere en film på YouTube to minutter etter at du har fullført Birkebeinerrittet. Her må du nemlig legge til ett og ett klipp til på tidslinjen. Og her er det ikke som på iMovie eller Pinnacle Studio - at du kan dobbeltklikke eller dra klipp ned på tidslinjen. Nei, her må du trykke på et plusstegn og bla deg fram til riktig klipp for så å gjenta prosessen gang etter gang. Med 100 elementer i en film, så skal du virkelig ha god tid om du velger å redigere med denne appen. I tillegg «komprimeres» hvert klipp før det legges på tidslinjen. Det tar også tid. På de andre appene i denne testen ville man vært ferdig med å redigere og publisere videoen, før man i det hele tatt hadde fått importert klippene i ReelDirector.

Når du først har fått inn klippene du skal bruker, film og bilder, er det for så vidt en grei prosess med å fikse videoklippene og det er enkelt å legge til enkle funksjoner på bildene, som panorering- og zoomeffekt på stillbilder. Selv om prosessen også her ikke er like strømlinjeformet som hos de beste i testen, så kan man rulle svært nøyaktig fram og tilbake i et klipp - ramme for ramme.

I mange av de andre programmene så er rendringen «skjult» i den forstand at den bare skjer når du lagrer. ReelDirector bruker litt tid på rendring, så også her må du nok regne med at det går noen ekstra minutter.

Vi opplevde også at vi måtte rendre for å faktisk kunne se endringer og overganger i ting vi hadde justert på, og programmet mangler helt en effektiv forhåndsvisning av det du faktisk jobber med.

ReelDirector er testens absolutte nullpunkt. Har du faktisk lest helt ned hit, så ta med deg vårt klare råd: Ikke installer denne appen. Bruk heller tiden din til å lære deg noen av de andre appene.

Les også:

Test av Microsoft Surface Pro 3

Huawei Ascend P7 - en billig toppmobil

Luksuslyd i hagen: Test av trådløse høyttalere

=

TREG: Vi opplevde flere ganger at vi måtte sette i gang rendringen av filmen vår før endringer vi gjorde viste. Denne appen er testens nullpunkt.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent ReelDirector
Pris 14

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!