Konklusjon

Sist oppdatert

Denne testen var litt overraskende, siden alle kameraene nå leverer bra bildekvalitet. Ingen av dem er helt perfekte, men det har skjedd mye med detaljskarphet, dynamisk omfang og fargegjengivelse de siste årene. Det er også imponerende hvor raske lysmålerne er blitt, noe som viser seg i hvor raskt kameraene justerer fram korrekt eksponering når lyset skifter raskt.

Contour er fortsatt aktuell på grunn av sin eksepsjonelle brukervennlighet. Bildene er ålreite, men Contour har litt å strekke seg etter når det gjelder appen og opptaksformater. Det er på ingen måte dårlig, men det koster rett og slett for mye i forhold til hva du får.

For alle på litt strammere budsjett utpeker Sony seg som et godt valg, selv om Sony skal ha ris for å levere en for dårlig tilbehørspakke og for dårlige klebefester. Alt annet ved kameraet er kjempebra. Vi vet at Sony på vårparten kommer med sitt nye HDR-AS100, og det skal bli interessant å se hvordan Sony utfordrer dette markedet i årene som kommer.

For deg på budsjett er heller ikke GoPro Hero 3 White Edition noe dårlig valg. Da er du med ett inne i GoPros fantastiske univers av festetilbehør, selv om du må greie deg med litt begrensede opptaksmodus.

Et annet kamera som utmerker seg positivt er AEE S70. Her får du markedets heftigste tilbehørspakke, og god lyd- og bildekvalitet. Men AEE har noen svakheter i forhold til appen, og gjør seg veldig avhengig av LCD-skjermen. Man skulle tro disse små irritasjonsmomentene kunne løses med en ny versjon av appen og en ny firmware til kameraet, men om AEE er like opptatt av å videreutvikle programvaren til eksisterende produkter som de er av å utvikle nye kameraprodukter, er vi mer usikre på.

Garmin på sin side er testens aller mest spennende kamera. De har gjort sin helt egne vri på actionkamerakonseptet, har egenskaper ingen av de andre har, og står for en veldig spennende integrasjon mot sine andre sportsprodukter, som treningsklokker og sykkel-GPS-er.

Bildekvaliteten er også svært god. Men her er nok manglene i appen og mangelen på 120 fps i 720p en «dealbreaker» for mange, og dette er strengt tatt ting et kamera i 3000-kronersklassen bør ha i orden.

Dermed står vi igjen med GoPro Hero 3+ Black Edition. På minussiden her noterer vi mangel på GPS. At festene ikke er helt optimale, finner man ut av med litt tids bruk.

Alle de positive sidene vier opp for de negative i bøtter og spann. Dette er det eneste kameraet med 24 fps-modus, noe filmskapere som bruker 24 fps på de andre kameraene sine setter pris på.

Her er det 4K, dog med begrenset bilderate, og alle tenkelige foto- og videomodus. Selv om automatisk prosessering av timelapse og slowmotion ikke er på plass i kameraet, er det likevel enkelt å håndtere i GoPros eget redigeringsprogram.

Her kommer også Protune inn i bildet, en funksjon som kan aktiveres i kameraet for bedre å kunne gjøre justeringer i farger og eksponering i redigeringsprogrammet.

Når bildekvaliteten også er den aller, aller beste, blir dette det kameraet som setter færrest begrensninger på de kreative mulighetene, noe det enorme GoPro-universet av tilbehør også bidrar til.

Har du råd, er det altså ingen tvil om at det er GoPro Hero 3+ Black Edition du bør kjøpe.

Les også:

Stilig alt-i-ett PC

Storskjermmobil til lav pris

En PC i karbon

Denne saken ble første gang publisert 21/05 2014, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også