Philips 46PFL8007

Philips 46PFL8007

Dette er en veldig bra TV og har i tillegg fått et vellykket design.

GODT BILDE: Philips 46PFL8007 kom på markedet i fjor høst (2012) og er en TV som leverer et veldig godt TV-bilde.
GODT BILDE: Philips 46PFL8007 kom på markedet i fjor høst (2012) og er en TV som leverer et veldig godt TV-bilde. Foto: Produsent
Sist oppdatert

Den 46 tommers store Philips 46PFL8007 har fått et innovativt design med en skinnende metallisk ramme i sort. TV-en har fått nyeste versjon av Philips Ambilight-system og den har en kombinert fot-/veggholder, som også skal bidra til å unngå den skrinne lyden mange av dagens tynn-TV-er leverer. Utstyrsmessig er den et par hakk over Philips 42PFL6007T, som vi testet for ikke så lenge siden.

TV-en er også pakket med funksjoner og inkluderer aktiv 3D, Philips Smart TV og nyeste versjon av Philips kraftige Perfect Pixel HD-prosessor.

TV-en har også alle de verktøy en TV-entusiast trenger for å justere bildet slik man ønsker det selv.

Mange funksjoner

Designet på rammen, som er under én centimeter, gjør at denne 46-tommeren fra Philips vil ta opp mindre plass enn 46-tommere flest.

En annen slående funksjon på Philips 46PFL8007 er høyttaleren som er bygd inn i den kombinerte foten som også fungerer som veggfeste.

Et viktig element på de litt bedre TV-ene fra Philips er Ambilight-systemet. Dette systemet bruker LED-lys på baksiden for å kaste lys på bakveggen. Du kan velge en varmhvit farge eller en dynamisk fargepalett som korrelerer med overraskende nøyaktighet fargene i innholdet som vises på skjermen.

Denne litt dramatiske effekten er ikke bare laget for moro skyld. Trolig har Phillips funnet ut at kanskje det varmhvite baklyset gir en mer avslappende TV-opplevelse, mens den fargede varianten gir et mer inkluderende TV-opplevelse.

Tilkoblingsmuligheten på denne TV-en er svært gode. Vi er imponert over at vi finner hele fem HDMI-innganger. Spesielt med tanke på at de aller fleste tilbyr maksimalt 4 innganger.

Men den har også rikelig støtte for multimedia og TV-en inkluderer tre USB-porter, en D-Sub port og innebygd trådløst nettverk. USB-portene kan brukes for å spille av innhold. Formatstøtten er god og de fleste av de mest brukte formatene er støttet.

LYD I FOTEN: Foten på Philips 46PFL8007 har også funksjon som veggfeste og en del av høyttalerelementene er også gjemt der.
LYD I FOTEN: Foten på Philips 46PFL8007 har også funksjon som veggfeste og en del av høyttalerelementene er også gjemt der. Foto: Produsent

Smart TV

Spesifikasjoner: Philips 46PFL8007

  • Størrelse: 46 tommer
  • Type: LED
  • Trådløst nettverk: Ja
  • WiDi: Nei
  • 3D: Ja, aktiv
  • Oppdateringshastighet: 200 Hz
  • Oppløsning: 1920 x 1080
  • TV-mottager analog: Ja
  • TV-mottager digital: Ja
  • Scart med RGB: Ja, 1 x
  • HDMI: 5 stk. versjon 1,4
  • ARC: Ja
  • Komponent inn: Ja, 1x
  • Lansert: 2012
  • Annet: Ambilight og fjernkontroll med qwerty-tastatur på baksiden.

Philips tidligere versjoner av de nettbaserte Smart TV-funksjonene har ikke vært spesielt minneverdige. Først og fremst på grunn av manglende innhold.

Og dessverre fortsetter dette med Philips 46PFL8007.

Mens Samsung og LG har apper i hundredetalls er utvalget hos Philips mer begrenset. Er du i tvil kan du sjekke om det finnes nye oppdateringer til Smart TV-funksjonen og om du finner dine favorittapper. Da vi testet TV-en savnet vi noen tjenester, som Netflix, Lovefilm og et par andre tjenester.

Legg imidlertid merke til at Philips har en nettleser som i visse tilfeller kan hjelpe deg med noen av manglene Smart TV-plattformen har.

En ting du vil like når du er inne i nettleseren er den nye fjernkontrollen til Philips. Den byr på et fullt qwerty-tastatur på baksiden.

En siste sak som bidrar til å løfte 46PFL8007 er webkameraet i en flott metallisk utførelse - som ligger vedlagt. Dette betyr at du for eksempel kan bruke Skype rett ut av esken etter å ha kjøpt denne TV-en.

Skjerm

Panelet på Philips 46PFL8007 er så tynt at vi umiddelbart forstår at det inneholder et kantmontert LED-system. Videre undersøkelser viser at systemet har et system som dimmer lokale soner på skjermen. Skjermen kalkulerer lysutbytte slik at den kan levere den mest effektive lysstyrken.

Panelet har en oppdateringsfrekvens på 200 Hz, men i kombinasjon av et såkalt skannende baklys og Philips nyeste Perfect Natural Motion-prosessor så hevder Philips at TV-en leverer 800 Hz for bilder med mye bevegelse, som når en racerbil farer over skjermen. Dette burde være tilstrekkelig til å fjerne alle rystelser og bevegelsesuskarpheter fra bildet, men det gjenstår å se om dette skaper andre negative bivirkninger.

Som på alle toppmodeller i dag er Philips 46PFL8007 3D-klar. Philips inkluderer både passive og aktive 3D-TV-er i sin portefølje og Philips kaller sitt aktive system for 3D Max, som vi finner på denne TV-en. Med i esken får du to tilhørende briller uten ekstra kostnad.

Philips støtter ISF (Image Science Foundation) og det betyr at TV-en har flust av innstillingsmuligheter når det kommer til bildekvalitet. Dette inkluderer både fargestyring, flere forhåndsinnstilte gammaverdier, justering av hvitbalansen og muligheten for å endre styrken eller totalt slå av alle elementene som Perfect Pixel HD-prosesseringen utfører.

Bildekvaliteten

AKTIV 3D: 3D Max heter Philips sin variant av aktiv 3D der du trenger aktive briller for å se 3D-bildet.
AKTIV 3D: 3D Max heter Philips sin variant av aktiv 3D der du trenger aktive briller for å se 3D-bildet. Foto: Produsent

På denne TV-en bør du må du være forsiktig mot noen av innstillingene for å få det beste ut av skjermen. Du bør spesielt være forsiktig med innstillingene for støyreduksjon, boosting av kontrastverdiene og innstillingene for bevegelsesuskarphet. Gjør du dette riktig, blir du belønnet med et av de beste bildene vi har sett på en flat TV.

I svært mørke scener, som i deler av Blu-ray-versjonen av Harry Potter og dødstalismanene del 2, der Voldemort og resten av følget hans ser ned over et nattemørkt Hogwarts, gjør det klart dette er en TV som leverer varene når det kommer til svartnivå. Her er sort helt sort og ikke noe som ligner en utvasket gråfarge.

Vi liker også at svartnivået er konsistent på over hele skjermen. Det betyr at det ikke finnes noe av den ujevne bakbelysningen som vi ser på enkelte LED-skjermer.

Vi ser heller ikke noe av fenomenet «lysblokkering» som har vært en plage på enkelte skjermer med lokal LED-dimming.

Med andre ord; Philips dyktige håndtering av baklysalgoritmene, sammen med bruken av LED langs skjermens sider, gjør at de riktige objektene i bildet stikker seg fram uten at ekstra lys dukker opp rundt omkring.

Samtidig klarer Philips å levere nok lysstyrke til de lyse partiene i mørke bilder med en imponerende kraft uten at de mørke områdene rund blir ødelagt av det ekstra lyset.

Det er også imponerende at Philips har klart å lage en TV med et slikt svartnivå, samtidig som den har en så smal ramme.

TV-ens gode kontrastnivå gjør også sitt når det kommer til fargeytelsen. Siden den har et så godt svartnivå, er det et godt utgangspunkt for å levere solid farger. Det er også flott å finne at farger i mørke scener også fremstår som rike og naturlig omtrent som på et fotografi og ikke ødelagt av en gråtone som man gjør på mange LCD-TV-er.

Det som ytterligere booster fargeytelsen til denne Philips Tv-en er rekkevidden til fargepaletten TV-en kan fremvise. Vi har selvsagt ikke klart å telle de 2250 trillioner fargene TV-en hevder den kan reprodusere, her finnes ikke spor etter fargestriper eller plastaktige ansiktsfarger som man kan se på mindre kraftige TV-er.

Philips har lenge vært anerkjent for skarpheten i bildene de produserer. Alt er skarpt uten å være overdrevent.

Vi kan heller ikke se at objekter som beveger seg rundt på skjermen mister oppløsning. Spesielt om du slår på Philips Perfect Natural Motion-prosessering. Vær likevel klar over at denne på sitt laveste nivå kan gi et litt videoaktig bilde til filmkilder.

Oppsummert er bildet denne TV-en leverer noe av det bedre som er laget.

Inntrykket av 3D er litt mer variert. Fargene er fortsatt svært gode og detaljnivået er høyt og vi ser ikke noe av ujevne kanter eller ujevnheter i horisontale linjer som vi kan se på passive 3D-TV-er.

Selv om skyggeeffektene er redusert i forhold til fjorårets modeller (2011), den er fortsatt noen ganger tydelig nok til at man legger merke til.

Skjermen kan også brukes til spill, selv om vi er både litt skuffet og litt imponert over skjermens gamingegenskaper. Bildet er flott og du kan bruke Dual Play funksjonen sammen med de aktive 3D-brillene som lar to spillere se hvert sitt spill på skjermen. Det som skuffer oss er at TV-ens Gaming-modus, selv med alt som kan forsinke bildet slått av, gir litt forsinkelse. Nok til at spillytelsen din kan bli redusert.

Brukervennlighet

Philips 46PFL8007 har en super fjernkontroll. Den er tung, men komfortabel å holde med en veldig bra layout av tastene på den ene siden og et smart qwerty-tastatur på den andre siden.

Philips hevder de har foretatt mange undersøkelser, introdusert av andre merker, som touchpadder, håndkontroller, stemmekontroll med mer men at folk flest fant disse systemene mer frustrerende enn hjelpsomme. Og med erfaringene fra fjernkontrollen til denne TV-en er det vanskelig å være uenige.

Fjernkontrollen har også en god ekstrafunksjon når du bruker Twitter-appen. Når det er mulig bruker appen metadata (informasjon) om TV-programmet du ser på (om metadata er tilgjengelig) til å søke for relaterte emner på Twitter.

Hovedmenyen til Smart-TV-funksjonene er enkel å lese og å navigere i. Du kan ordne rekkefølgen på ikonene slik at du sikrer at dine favoritter ligger på toppen.

Hovedmenyen og oppsettet der er imidlertid mer skremmende. Vi liker generelt Philips valg om å gi brukerne vide fullmakter over hvordan stor sett alt av bildeprosesseringselementer og bildepresentasjon skal foregå. Ulempen med dette er at man får noen teksttunge lister der det ikke alltid står like klart for oss hva disse funksjonene gjør.

Er du teknofob er det fristende å la være å krype inn i de mørkeste hjørnene av menyen. Men dessverre må du det for å få ut det best mulige bilde. Men som belønning for jobben får du et veldig bra resultat.

Lyden

Mens vi har sett Sony få ganske god lyd med å bygge noe av høyttalerelementene inn i TV-foten, var vi ikke like sikre på om foten til Philips var stor nok til at løsningen her ville gi det samme gode resultatet.

Men heldigvis virker det ganske bra og du blir presentert for en varm og omsluttende bassrik lyd som også leverer gode detaljer på diskant og til og med en viss bredde i lyden. Det er nesten unødvendig å si det, men resultatet er uansett mye bedre enn hva vi normalt hører fra dagens syltynne TV-er.

Konklusjon

Det nye samarbeidet med TP Vision har hjulpet Philips i å gjøre merket mer konkurransedyktig. Prislappen på cirka 12.000 kroner kan virke høy for en 46 tommers TV. Du får like store TV-er langt billigere, men Philips byr på mer bildeprosessering og muligheter enn mange av de billigere konkurrentene. I tillegg får du Ambilight med på kjøpet.

Phlips 46PFL8007 ser bra ut og har en flott og tynn metallisk kant som bidrar til det gode designet. Den har veldig bra tilkoblingsmuligheter med hele 5 HDMI-porter. Fjernkontrollen med qwerty-tastatur på baksiden er også et stort pluss.

De mange bildeinnstillingene kan virke overveldende på mange, men belønningen får du i form av et veldig bra TV-bilde.

Med 46PFL8007 har ikke Philips bare reposisjonert seg i TV-markedet, de er tilbake med stor kraft. Bildet er veldig bra og du får Ambilight og god TV-lyd på kjøpet. Ulempen er at du får 46 tommere til langt lavere pris, men ikke med et så godt TV-bilde.

Testen er oversatt og publisert av HjemmePC etter avtale med Techradar.co.uk.

Les også:

Jøss, en Nokia-mobil kidsa vil like

Test: Jabra Revo - stilig headset med god lyd

Sjekk denne skjermen! Den er både PC og Android-nettbrett

Slik legger du til fri-, ferie- og helligdager i Outlook

Denne saken ble første gang publisert 17/04 2013, og sist oppdatert 25/06 2017.

Les også