Tidligere i høst gikk vi i HjemmePC i gang med å teste de nyeste hybridkameraene på markedet. Det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Av 6 nye modeller i mellomklassen var det bare to av dem som kunne leveres til test. Dermed måtte vi nøye oss med et par eldre modeller også i testen.

I tillegg til Samsung NX210 og Panasonic G5, så har vi denne gangen også fått med Sony Nex-6 og Nikon 1 V2. Det betyr at vi har en testgruppe på fire ferske hybrider.

Kameraene som ikke har blitt med er Olympus E-PL5, som Olympus fortsatt ikke har fått levert til oss, og Canon EOS M.

Sistnevnte kamera har vi faktisk fått inn til test, men for sent til å få ferdigtestet kameraet. Det betyr dog at vi vil følge opp med en enkelttest av EOS M i løpet av kort tid.

Kameraene i denne testen ligger rundt 6000-kronersmerket. Det plasserer dem ganske midt i middelklassen av hybridkameraer. Det finnes både billigere og dyrere modeller.

Kameraene er testet både ved normalt bruk utendørs, og under mer kontrollerte forhold med testplakater og stativ innendørs. Vi har selvsagt lagt aller mest vekt på bildekvaliteten, men brukervennlighet og funksjonalitet spiller som alltid også en rolle.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!