© Slettes

Spesifikasjoner

Video: 1080i

Lyd: Analog stereo eller digital coax

Videoutganger: Composite, S-video og Komponent.

Tilkobling: USB 2.0

Vekt: 1,51 kg

Kort sagt:

+ Enkelte brukervennlige funksjoner

+ Støtter mange formater


- Ikke 1080p

- Det finnes bedre løsninger der ute

Seagates FreeAgent Theater er en slags «mediedock» som skal gjøre det lettere å overføre digitale filer som video, musikk og stillbilder fra PC-en til TV-en.

Det fremste salgsargumentet er at den i utgangspunktet er laget for å fungere i tospann med Seagates bærbare hard disk, FreeAgent Go, som er å få kjøpt fra rundt 700 kroner.

Det fins en egen inngang som kobler de to enhetene sammen, men FreeAgent Theater fungerer med enhver lagringsenhet med USB-tilkobling.

Den er enkel og grei å bruke - du kobler den til TV-en via composite, S-video eller komponent video, og lyden via analog stereo eller optisk audio, så kobler du til hard disken du vil ha tilgang til, og navigerer videre via menyen som da vil dukke opp på TV-skjermen.

Du styrer avspilling av mediefilene med fjernkontrollen som følger med boksen.

Dessverre virker det som Seagate ikke har tenkt så mye på hva konkurrentene har å by på når de har laget FreeAgent Theater, fordi det ikke er veldig vanskelig å finne tilsvarende produkter som enten er billigere, kraftigere, mer kompakte - eller en kombinasjon av disse tre faktorene.

Jeg kan ikke finne et eneste argument for å velge Seagates boks fremfor for eksempel Western Digitals allsidige WDTV.

Det måtte i tilfelle være om du allerede var i besittelse av en Seagate FreeAgent Go bærbar disk som du på død og liv ville koble opp til en medieboks med samme logo på.

På den positive siden

FreeAgent Theater er enkel å bruke og inkluderer noen nyttige funksjoner som bildepanoreringer og zoom.

Boksen støtter video opp til 1080i, Dolby Digital 5.1 audio, AVI, VOB, DivX, XviD og filer med teksting til film. MP3, WMA og WAV, og JPEG - for å nevne noe.

Det negative

Her er ingen HDMI-inngang - noe som er utilgivelig, du må ta til takke med komponent video.

Selv om kvaliteten via komponent er upåklagelig, støtter den bare ikke 1080p.

Du kan heller ikke spille av H.264 eller MKV-filer. Og nok en utilgivelig utelatelse: Boksen kan heller ikke oppgraderes via Internett.

Les også:

Test av NetGear EVA9150

Smart lydlink - test av Philips Streamium NP2500

© Slettes

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent www.seagateactive.com
Pris 911

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!