Alle mobiltelefoner kan spille musikk, men ikke alle gjør det like bra. Vi har invitert de ulike mobilprodusentene til å velge ut de telefonene de vil anbefale til musikkavspilling.

Dette har vi lagt vekk på:

Vi har i denne testen lagt vekt på hvor enkelt det er å betjene musikkfunksjonaliteten i telefonen, hvor god lyd telefonene gir fra seg og om de har mulighet for egne hodetelefoner.

Vi har også sammenlignet lydkvaliteten i de medfølgende hodetelefonene. Dette er vurdert opp mot prisen, og hvor mye du får for pengene.

Musikkegenskapene vektlag høyest

Enkelte av telefonene har vært inne på testbenken i HjemmePC tidligere, og vi gjør oppmerksom på at karakteren i denne testen kan avvike fra de vi har gitt tidligere.

Grunnen til det er i hovedsak at musikkegenskapene er vektlagt høyere enn andre funksjoner i denne testen, og også i noen tilfeller at telefonene har fått sterkere konkurrenter etter at de ble lansert som gjør dem mindre attraktive.

Testen var opprinnelig skrevet for Hjemme-PC uten at iPhone var med. Men siden denne er en av de aller beste musikkmobilene på markedet, la klikk.no inn vår tidligere test av iPhone også.

Les også:

MP3-musikk kan gi bedre helse

Slik surfer du billig på mobilen i utlandet

Denne mobilen kan du bade med

Superlekre minihøytalere

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!