TYNN: Skjermen er ikke syltynn, så sett av litt plass på skrivebordet. Det kan også monteres på veggen.=

TYNN: Skjermen er ikke syltynn, så sett av litt plass på skrivebordet. Det kan også monteres på veggen. © FOTO: Knut Arild Vold

Spesifikasjoner: ViewSonic VP2650wb

Størrelse: 26"

Oppløsning: 1920x1200

DVI: Ja

VGA: Ja

HDMI: Nei

Responstid: 2 ms

Kontrast: 1000:1

Lysstyrke: 400 cd/m2

USB-hub: 4

Laveste nettpris: 5014,- (amentio.no )

Leverandør: www.viewsonic.no

Finn oppdaterte priser i vår prisguide.

Kort sagt:

+ God ergonomi

+ Solid bygd

+ God bildekvalitet


- Mangler HDMI

- Høyt strømforbruk.

Det er en skikkelig solid 26-tommer ViewSonic har laget. Den står på en kraftig fot som går litt vel langt ut i bakkant, men den kan også veggmonteres for å spare plass på skrivebordet.

Les også: Slik rengjør du skjermen

Her er det mulig å vri og vende i alle retninger (også på høykant), så denne skjermen får du stilt inn etter din egen sittestilling.

Bildekvaliteten ViewSonic leverer er god. Den har en kraftig lysstyrke, og fargegjengivelsen er naturlig. Det bidrar til å gjøre den god til bilderedigering.

Det eneste vi kan pirke på er at det detaljene i de høylyse områdene kunne vært noe bedre på en skjerm i denne prisklassen. Heller ikke svartnivået er helt perfekt, men godkjent.

Lav responstid gjør denne skjermen fin til både film og spill, men vi savner HDMI-inngang for å koble til Blu-ray-spiller eller spillkonsoll.

Les også: Test av Sony Bravia KDL-46W4500

Det er godt med innstillingsmuligheter, så det går greit å kalibrere skjermen etter lysforholdene der du plasserer den. Vi liker godt at ViewSonic har utstyrt VP2650wb med helt enkle mekaniske knapper som er greie å bruke.

Strømforbruket til en skjerm med så kraftig lysstyrke er naturligvis høy (ca. 95 W), men vi gir pluss for at den bare bruker 4 W når den står i standby.

Skjermen blir også ganske varm på full lysstyrke, og for de fleste vil det være et godt alternativ å skru lysstyrken noe ned.

Alt i alt liker vi ViewSonic-skjermen godt. Den er solid, har god ergonomi og god bildekvalitet. Med 26 tommer på skrivebordet blir det en lek å jobbe med flere programmer og vinduer samtidig, og til film og bilderedigering er det gull verdt.

Les også: Alle tester på Klikk

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent ViewSonic
Pris 5014

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!