Mest rabatterte

  • Samsung 50 tommer plasma: Nå 6995 kroner, før 11995 kroner (Elkjøp).
  • Samsung 42 tommer LCD: Nå 5999 kroner, før 7999 kroner (Ekspert).
  • Samsung 42 tommer LCD: Nå 4995 kroner, før 6995 kroner (Elprice).

Finanskrisen har gjort folk skeptiske på store innkjøp de siste månedene, og det har ført til historiske rabatter i elektronikkbransjen under januarsalget. Noen av godbitene som er rått rabattert er flatskjermer med 45 prosent rabatt, og datautstyr til langt under halv pris.

- Rask utvikling, store lagre og forsiktige mennesker er grunnene til denne enorme rabatteringen, sier Hans Mathias Thjømøe, førsteamanuensis ved Institutt for markedsføring ved BI.

Fulle lagre

Elektronikkbransjen må foreta sine varebestillinger nærmere et halvt år i forveien, så lagrene var fylt opp for januarsalg i god tid før finanskrisen kom. Dette blandet med folks skepsis til å kjøpe dyre ting under den økonomiske krisen, har ført til at elektronikkbransjen har tidenes januarsalg i år.

Les også: De beste 37-tommerne

Nye varer til halv pris

Elektronikk er såkalte kvartalprodukter, de varer kun noe få måneder før de er utdaterte og erstattet med noe nytt og bedre. Dette er en av grunnene til at de store elkjedene haster med å få ut de nyeste varene.

Topp 5 kupp

  • Flatskjerm
  • Laptop
  • Vaskemaskin
  • Mobil
  • Datautstyr

- Vi kunne godt tenkt oss å tjene mer på det, men det er bedre enn å ikke få inn noe, sier Henrik Bjønnes.

Han ser ikke for seg at prisene på elektronikk skal gå merkverdig ned i 2009, og mener at prisene vil stabilisere seg etter salget i januar.

- Har man gått og tenkt på en flatskjerm i det siste, må jeg si dette er et veldig bra tidspunkt for kunden å kjøpe på, sier Henrik Bjønnes, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Så har du lenge siklet etter den store tv-en til å henge på veggen, er dette det rette tidspunktet til å gjøre et kupp.

Les også:

Test av 52-tommers tv

Luksuriøst DVD mikrosystem

Tv-bilder med go' flyt

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!