Moroklumpen

Dvico Tvix M-6500A

Dvico Tvix M-6500A spiller av alle lyd- og videoformatene du kommer til å trenge, og har plass til en harddisk på innsiden. Dessverre er den ganske knotete å konfigurere.

VIFTE: Dvico Tvix har en liten vifte i kabinettet, som er ganske stillegående. Hastigheten kan justeres via fjernkontrollen.
VIFTE: Dvico Tvix har en liten vifte i kabinettet, som er ganske stillegående. Hastigheten kan justeres via fjernkontrollen.
Sist oppdatert

Spesifikasjoner

HDMI: 1

SCART: Ja

Komponent: Ja

USB: 2

DivX: Ja

H.264: Ja

WLAN: Nei

LAN: 1000 Mbps

S/PDIF: Coax + optisk

Harddisk: Støttes

HD: 1080p

Tvix M-6500A er en av de kraftigere mediestreamerne i denne testen. Det er bygd inn i en ganske solid boks, med en stor skjerm. Skjermen gjør det mulig å bruke Tvix også uten å skru på TV-en, når du bare skal høre på musikk.

Den har ikke innebygd støtte for trådløst nettverk, men støtter en del eksterne nettverkskort som kan kobles til via USB. Til gjengjeld har den ethernet-tilkobling som støtter hastigheter opp til 1000 Mbps.

For å ta det positive først. Når Tvix-en er satt opp i nettverket og fungerer som den skal, er dette en veldig bra mediespiller. Den har veldig god støtte for video- og lydformater, og spilte stort sett alt vi matet den med uten problemer.

DVD spilles av som ISO og VOB-filer, mens også DivX og MKV går unna uten problemer. Undertekstene kommer opp automatisk, uten vanskelig konfigurering. Full HD 1080p spilles av som en drøm, og også på lydsiden vil den tilfredsstille de fleste, med støtte for FLAC og andre ukomprimerte formater.

Hvis du putter inn en harddisk gir denne boksen også mening uten å være koblet opp mot et nettverk. Dermed er det bare å putte den i bilen og ta med alt medieinnholdet på hytta. Har du ikke nettverk i det hele tatt, kan den kobles til PC med USB-kabel for å overføre mediefilene, før du plasserer den under TV-en som et mediesenter.

På den måten unngår du også Tvix sitt største problem. Den er nemlig ganske komplisert å sette opp mot nettverket. Ingenting går automatisk, så for å få fullt utbytte av denne bør du kunne en del om nettverk. Du kan sette opp maksimalt fire nettverksenheter, og disse må konfigureres med IP-adresse manuelt.

Det følger med en enkel software for å sette opp en delt mappe, men vi opplevde å måtte endre rettighetsinnstillinger manuelt for å få det til å virke. Tvix har lagt ved en veiledning for å sette opp nettverksstøtten, men bare for Windows XP.

Skal vi pirke på noe når det gjelder selve bruken av enheten, må det være at mottaket for fjernkontrollen ikke er helt bra. Her må du sikte ganske rett mot boksen for å få respons. Visning av stillbilder gikk også litt tregere enn vi skulle ønske.

Alt i alt er dette imidlertid en veldig god streamingboks, som bør settes opp første gang av noen med litt peiling på PC og nettverk. Når oppsettet er gjort, vil bestemor neppe ha alt for store problemer med å bruke den. Og med bra kodekstøtte og flotte menyer, er det en spiller til å bli glad i.

Denne saken ble første gang publisert 31/12 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også