Spesifikasjoner: Philips Streamium WACS7500

WLAN: 802.11g

Nettradio: Ja

UPnP: Ja

USB: Ja

Harddisk: 80 GB

Laveste nettpris: 7525,- (www.pixmania.com)

Leverandør: www.philips.no

Finn oppdaterte priser i vår prisguide.

Kort sagt:

+ Krever ikke hjemmenettverk

+ Covervisning på skjermen


- Svak formatstøtte

- Litt knotete betjening

- Dyr

Streamium er Philips sin løsning for å gi trådløs tilgang til musikksamlingen i hele huset. Hovedenheten har sin egen harddisk på 80 GB, og fungerer som server for spillerne du kobler til. WACS 7500 er en pakke med serveren og en tilleggsspiller.

Les også: Nettradio på nattbordet

Begge enhetene har fått fargeskjerm, og kan vise albumcover. De ser derfor langt stiligere ut enn forgjengerne. Tanken er å gjøre det enkelt, så her er det bare å putte inn en CD og trykke «Record», så havner den på harddisken.

Dessverre er ikke alt like enkelt som å legge inn en ny CD. Oppsettet skal egentlig gå helt automatisk, men da vi skrudde på enhetene i feil rekkefølge ble det tull. Her gjelder det altså å lese bruksanvisningen før man setter i gang!

Formatstøtten er også svak. Den spiller MP3 og WMA, men det er stort sett alt. Den spiller også av musikk fra andre enheter på nettverket, men da mister du blant annet muligheten til å spille samme musikk i alle rom eller «ta med deg» musikken fra en spiller til den neste.

Les også: Filmleie fra sofaen

Vi synes også betjeningen er litt knotete, med to fjernkontroller. Den store har toveiskommunikasjon, men kan ikke brukes til flere av funksjonene. Dermed må du på jakt etter den lille.

Når det gjelder lydkvalitet, er den brukbar i små rom. Men ikke regn med at disse spillerne fyller stua når du har fest. Den største hadde også en svak ulyd, som er irriterende når du hører musikk på svakt volum.

Flere tester på Klikk Teknologi.

Philips Streamium wacs7500

GOD KONSEPT: Tanken er god, men det mangler litt på gjennomføringen av den trådløse musikkspilleren fra Philips.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!