Spesifikasjoner: Creative Zen Mozaic

Lagringsplass: 2-16 GB

Skjerm: 1,8"

Oppløsning: 128x160 punkter

Minnekort: Nei

FM-radio: Ja

Diktafon: Ja

Høyttaler: Ja

Vekt: 43g

Batteritid: 32 timer

WiFi: Nei

Laveste nettpris 4GB: 614 kroner (www.datakjeden.no)

Leverandør: http://no.creative.europe.com/

Oppdaterte priser finner du i vår prisguide.

Kort sagt:

+ Ok lydkvalitet


- Dårlig og liten skjerm

- For dyr

Det er en litt merkelig opplevelse å ta i bruk Zen Mozaic. Man kan nesten lure på om dette egentlig er en gammel utgave av Creative Zen, som plutselig har dukket opp noen år forsinket.

Dette er nemlig en strippet versjon av Creative Zen, med mindre skjerm, dårligere skjermoppløsning og uten mulighet til å koble til minnekort. Likevel koster den bare noen få tiere mindre enn storebroren Zen. Dermed sitter man igjen med det store spørsmålet: Hvorfor i all verden skulle noen ønske å kjøpe denne?

Det eneste svaret jeg har klart å komme på måtte være utseendet. Zen har fått kritikk for å være en anonym og kjedelig spiller, og Zen Mozaic kommer i ulike farger med et mosaikkmønster under skjermen. Den tar også litt mindre plass i lomma.

Lydkvaliteten er helt OK når du bytter ut de medfølgende hodetelefonene, som ikke på noen måte er brukelige. Spilleren støtter video- og bildevisning, men med så dårlig skjermoppløsning og liten skjerm, er har du ingen glede av å se video eller bilder på denne spilleren.

Det er mulig at prisen på Creative Zen Mozaic vil synke noe i tiden fremover, og da kan den kanskje bli en aktuell som en mellomting mellom Zen og Zen Stone. Men så lenge prisen er som i dag, er det vanskelig å se noen grunn til å velge denne, og dermed ryker til og med treeren.

HVORFOR ZEN? Hva skal man med Creative Zen Mosaic når det fines bedre musikkspillere til same pris?=

HVORFOR ZEN? Hva skal man med Creative Zen Mosaic når det fines bedre musikkspillere til same pris? © Foto: Creative

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Creative
Pris 614

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!