For å få tilgang til musikksendingene i høydefinert bildeoppløsning må du være Viasat-kunde med abonnement på selskapets HD-pakke. I en pressemelding lover Viasat "eksklusive nyproduksjoner blandet med klassiske musikkprogrammer og store liveevents".

MTVNHD inngår i Viasats HD- pakke fra og med 6. oktober.

MTVNHD skal blande musikkprogram som MTV Unplugged og VH1 Storytellers med nye konsertsendinger, for eksempel fra Roskildefestivalen og Isle of MTV. MTV Europe Music Awards i Liverpool 6. november bil i år bli sendt i HD-format for første gang.

LES OGSÅ: Platekompaniet skal selge mp3

Det er også planlagt 300 timer med nyprodusert materiale over en toårsperiode, melder Viasat. Flere av programmene vil ha norsk forankring. I høst skal det vises fire konserter fra sommerens Roskildefestival, samt en nyinnspilt konsert med de suksessrike svenske garasjerockerne The Hives.

- For oss er MTV og Nickelodeon en utmerket tilvekst i vårt sortiment, sier Erik Børresen, visedirektør i Viasat Norge.

MTVHDN vil også sende barneprogrammer, lover Børresen. Fra før tilbyr Viasat HD-kanalene Viasat Sport HD, TV1000 HD, National Geographic HD og SVT HD.

LES OGSÅ: Tynt argument mot musikkmobilen

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!