Creative Zen X-Fi.i=

KOMPAKT: Creative Zen X-Fi er liten og kompakt med en skjerm på 2,5 tommer. © Foto: Creative

Spesifikasjoner: Creative Zen X-Fi

  • Lagringsplass: 8-32 GB
  • Skjerm: 2,5 tommer
  • Minnekort: SD
  • FM-radio: Ja
  • Diktafon: Ja
  • Høyttaler: Ja
  • Vekt: 69 g
  • Batteritid: 35 t
  • WiFi: Ja

Kort sagt:

+ Gode hodetelefoner

+ Trådløs nettverksstøtte


- Knotete betjening

- Dyr

Det er tydelig at Creative med denne spilleren vil prøve å nå folk som er spesielt opptatt av god lyd. Den er utstyrt med hodetelefoner av langt høyere kvalitet enn det som er vanlig på denne typen spillere, EP-830, som koster rundt 350 kroner i norske nettbutikker. I tillegg har den X-Fi, som er Creatives system for å oppskalere MP3, altså «finne igjen» den delen av lyden som forsvant da du laget komprimerte MP3-filer fra en CD.

Åpent lydbilde

Hvorvidt X-Fi gir en bedre lydopplevelse er avhengig av hva slags lydbilde du liker og hva slags musikk du hører på. Vi opplevde lydbildet som åpnere, men mer syntetisk. Man kan spørre seg hvorfor Creative ikke i stedet har lagt inn støtte for å spille av ukomprimert musikk i formater som FLAC eller WMA lossless. Med en spiller med såpas god lagringsplass ville nok dette tilfredsstille langt flere lydfriker.

Trådløst

Spilleren har WiFi, og kan blant annet brukes til chatting og streaming av musikk fra nettet. Det første er noe du neppe kommer til å bruke tid på, fordi knappene er håpløse å skrive meldinger på, du kan ikke motta meldinger når du hører på musikk og den støtter ikke MSN eller andre kjente direktemeldingstjenester. Å streame fra nettet fungerer helt fint, selv om batteriet tømmes svært fort.

Creative Zen X-Fi.i=

INNPAKNING: Også Creative forsøkerå ha et bredt spekter av tilbehør, selv om de ikke er helt i iPod-divisjonen ennå. © Foto: Creative

Konklusjon

Utover dette er Creative Zen X-Fi veldig lik Creative Zen. Menyene er de samme, og kan tilpasses. Den er riktignok bitte litt tykkere, og den har flere og hardere knapper. Skjermen er den samme, og fungerer svært godt til bilder og video. Likevel er vi usikker på om ekstrafunksjonene forsvarer den stive prisen.

Creative Zen X-Fi.i=

Creative Zen X-Fi. © Foto: Creative

Creative Zen X-Fi.i=

Creative Zen X-Fi. © Foto: Creative

Creative Zen X-Fi.i=

KOMPAKT: Creative Zen X-Fi er liten og kompakt med en skjerm på 2,5 tommer. © Foto: Creative

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent http://no.europe.creative.com/
Pris 1632

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!