Kort sagt:

+ Energisk musikkformidling av klasse.


- Underholdning går på bekostning av fine detaljer.

Yamaha har gitt sitt mikrosystem navnet Pianocraft, og dermed ønsker de å formidle at vi her finner den samme musikalske hengivenhet som de bruker når de bygger sine pianoer. En fin metafor, men misvisende. Lyden av Pianocraft minner mer om rockekonserter og andre bråkete begivenheter enn om konsertsaler og pianobarer. Tilsynelatende kan den rockete lyden forklares med at dette systemet ikke er utformet bare for musikk. CD-spilleren er også en DVD-spiller og høyttalerne er også filmhøyttalere som skal levere actionfilmens mange eksplosjoner og andre bombastiske lydeffekter.

Musikkgjengivelsen slår bra og har en godt definert bass med en vakker kraft og tilstedeværelse. Da kan du nesten se bort fra det faktum at diskanten er litt skarp og platt og mangler de fineste detaljer. Finstemte klassiske verker blir sjelden så vakre eller rene som navnet tilsier, men så lenge du lytter til rock / hard rock / death metal føles Pianocraft som din beste - eller i alle fall morsomste - festkamerat.

Utseendet virker dessverre lite planlagt, nesten som om de forskjellige delene ikke hører sammen. Den svampete fjernkontrollen ser ut til å komme fra en helt annen produktserie. Høyttalerne er i skinnende sort, mens forsterker og CD-spiller har sølvutforming. Og skjermen på CD-spilleren irriterer. Den viser ikke volumnivået når du justerer det, bare et hjelpsomt "NÅ SKRUR DU OPP VOLUMET".

Det er en delt helhetsopplevelse. Noen ganger oppløftende, noen ganger illusjonsbrytende.

Forsterker: RX-E810

Høyttalere: NX-E800

Gadgets 2-2008 Mikroannlegg Yamaha Pianocraft MCR-E810.=

Yamaha Pianocraft MCR-E810.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Yamaha
Pris 3434

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!