Kort sagt:

+ Line-in

+ Berøringssensitiv volumkontroll


- Kunstig høy bass

- Stor og klumpete.

iPod er et ikon - bare så synd at Apple ikke har like godt grep om tilbehøret. En kompakt boks med høyttalere og dokkingstasjon i ett er det du får med iPod Hi-Fi. Ikke ser det spesielt «Apple-aktig» ut heller, denne løsningen er stor og tung. Fjernkontrollen er derimot en liten og enkel sak.

Anlegget kan drives av strøm fra veggen eller av seks batterier. Det siste er neppe så aktuelt, rett og slett fordi enheten er såpass tung at det ikke frister å ta den med seg ut i parken. Boksen har en line-in inngang, som gjør at også eiere av andre MP3-spillere enn iPod kan benytte seg av iPod Hi-Fi. Andre sjarmerende egenskaper ved dette anlegget er for eksempel at det vises detaljer fra albumet når en artist spilles i skjermen til iPod-en, og volumkontrollen er berøringssensitiv og synkronisert med selve iPod-en. Tonekontrollen bidrar også til at vi får enda litt mer ut av vokalen enn hos noen av konkurrentene.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Apple
Pris 3199

Konklusjon

En runde med Björks Jóga røper at lyden er høyere og renere enn det som er tilfelle hos mange av de andre iPod-høyttalerne i denne testen. Den vrenger heller ikke på høyt volum, men bassen blir kunstig høy og det virker inn på og forstyrrer diskanten. Konklusjonen er at Apple er flinkere til å lage iPod-er enn å lage hi-fi løsninger.

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!