Corel Paint Shop Pro X7

PAINT SHOP: Paint Shop Pro X7 er et av programmene vi har tatt med i testen.

Adobe Photoshop er en legendarisk programvare. I 25 år har den vært en bransjestandard nesten uten utfordrere. Det står det respekt av.

Photoshop er likevel ikke for alle. Kanskje har man ikke bruk for alle funksjonene, eller man er på en plattform som Adobe ikke støtter (Linux).

Typiske oppgaver

Vi har valgt ut fem programmer og sett om disse kan utfordre Photoshop på deres egen banehalvdel. Vi har valgt ut noen typisk Photoshop-oppgaver, for å se hvordan utfordrerne takler oppgavene.

Vi har testet hvordan det fungerer å sette sammen et panoramabilde, justere flere bilder oppå hverandre basert på innhold, klippe og lime elementer, fjerne uønskede elementer og råbehandling.

Vi har også prøvd mer vanlige justeringer av lys, farge og kontrast, men det er ikke slike enkel oppgaver vi har lagt mest vekt på.

Alt dette er ting som Photoshop vanligvis ikke har store problemer med. Selv lillebroren Photoshop Elements burde greie disse oppgavene.

Windows som utgangspunkt

Vi har valgt å holde oss til Windows-plattformen, og har styrt unne de fleste gratisprogrammene. Gimp er med rett og slett fordi det er en standard på Linux, og Pixlr Editor er med fordi vi ville ha en representant for web-editorene.

Ellers har vi tatt med Zoner Photo Studio 17, Xara Photo & Graphic Designer og Paint Shop Pro X7.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!